Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Erken davranan yurtdışı tatilini ucuza getirecek! - Turizm Haberleri

        Kampanya ile bayram tatili turları şimdiden satışa çıktı. Sezonda kişi başı 599 Euro’ya mal olan Roma turu 399 Euro’ya indi. Tatilciler turun başlamasına 72 saat kalana dek rezervasyonlarını iptal edebilecek

        İç turizmin canlandırılması amacıyla üç yıl önce başlatılan erken rezervasyon kampanyası yurtdışına taştı. Pronto Tour, Jolly Tur, Hey Travel Trends ve Vip Turizm gibi sektörün önemli şirketleri yurtdışına da erken rezervasyon kampanyası düzenledi. Böylece yurtdışı turların ortalama fiyatları 200 Euro ucuzladı. Şirketler, 2011 yılının bayram ve yılbaşı tatillerini de iptal sigortasıyla birlikte satışa çıkardı. Erken rezervasyon kampanyası bu yıl bir ay öne çekilmiş, kampanyanın başlangıç vuruşu geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde yapılmıştı. Giderek yaygınlaşan kampanya bu yıl yurtdışı tur satan seyahat operatörlerine de ilham verdi. Yaz döneminde ortalama 599 Euro’ya mal olan 1 haftalık tatil turları için şimdiden yüzde 35 indirimle yer ayırtmak mümkün hale geldi.

        "YURTİÇİNDEN UCUZA GELECEK"

        Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da erken rezervasyon yapılan turlar başlamasına 72 saat kalana kadar nedensiz olarak iptal edilebilecek. Kappatur Genel Müdürü Kaan İşçil, geçen yıl yurtdışı turlarına gelen yoğun talep nedeniyle bu yıl erken rezervasyon kampanyasını başlatma kararı aldıklarını söyledi. Daha önce sezona az bir zaman kala az oranlı indirim kampanyaları düzenlediklerini ifade eden İşçil, “Ancak gelen yoğun talep nedeniyle daha erkene çektik. Yurtdışındaki otellerle anlaşmalar yaparak yaz dönemi için 200 Euro’lara varan indirimler sağladık” dedi. Sigorta şirketleri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda yurtdışı turlarına da iptal sigortası uygulayacaklarını ifade eden İşçil, “Bu fiyatlar sayesinde tatil yapmak yurtiçinden daha ucuza hale gelecek” diye konuştu.

        ŞUBAT AYI SONUNA KADAR YÜZDE 30 İNDİRİM

        Bamtur Genel Müdürü Bertan Aner ise erken rezervasyon kampanyasına başladıklarını, şubat ayı sonuna kadar sürecek kampanyada yüzde 30’a varan indirim fırsatları yarattıklarını ifade etti. Aner, kampanyada tur tarihine 13 gün kalana kadar iptale imkân veren tatil sigortasını da devreye soktuklarını ifade ederken, oda başına 300 Euro’ya kadar indirimlerinin bulunduğunu kaydetti.

        CRUISE TURLARI

        Hey Travel Pazarlama Direktörü Tunç Göz cruise seyahatleri için de erken rezervasyon kampanyasına başladıklarını söyledi. Göz “Orthodox Cruise’un temmuz ve ağustos çıkışlı Volga turlarında 300, Msc Cruise’un Temmuzdaki Kuzey Avrupa turlarında 31 Ocak’a kadar yapılan başvurularda 100 Euro indirimimiz mevcut” dedi.

        Ünsal Ereke-HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ