Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Zenginlerin tatil yeri oldu! GALERİ - Turizm Haberleri

        Marmaris'teki 4 ve 5 yıldızlı otellerde doluluk oranı yüzde yüze yaklaşırken, düşük yıldızlı oteller ve apartlarda ise istenilen doluluğa ulaşılamadı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'ye gelen İngiliz turistlerin yarısından fazlasının tercih ettiği Marmaris'te, İngiliz ziyaretçilerde bu yıl yüzde 15'lik düşüş yaşandı, ancak bu durum büyük tesisleri etkilemedi.

        İlçedeki 4 ve 5 yıldızlı otellerde Haziran ayıyla hareketlilik yaşanmaya başlanırken, genellikle İngiliz turistlere hizmet veren Armutalan beldesindeki 3 yıldızlı oteller ve apartlar ise beklenen doluluğa ulaşmadı.

        Marmaris Turizm Birliği (MARTAB) Başkanı Ali Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İngiliz pazarında belli oranda bir düşüş olduğunu görüyoruz. Ancak hangi ülkenin neresinden gelirse gelsin önemli olan turist çeşitliliğinin sağlanmasıdır. Marmaris'teki 4 ve 5 yıldızlı otellerde şu anda boş yer kalmadı. Azalma demek ki geri plandaki küçük otellerde yaşanıyor. Bu yıl gelmeyen turistler alım gücü az olan, ucuz tatil yapmak isteyenler. Hangi bölgede olursa olsun, turizm sektöründe hizmet verenler işini iyi yaparsa kesinlikle para kazanır.''

        Acar, turizmdeki hizmet kalitesinin de arttırılmasıyla Marmaris'in önümüzdeki yıllarda dünyada ucuz tatil cenneti yerine zengin turistlerin tercihi olarak anılacağını kaydetti.

        -İNGİLİZ TURİST ORANINDA YÜZDE 15'LİK KAYIP-

        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdaş ise İngiliz pazarındaki düşüşün hafife alınmaması gerektiğini ifade etti.

        Geçen yıllardaki sezon değerlendirmelerinin İngiliz turist payının yüzde 65 olduğunu ortaya koyduğunu belirten Özbozdaş, şöyle konuştu:

        ''Yaptığımız turizm çeşidi açısından düşündüğümüz zaman bu yüzde 65'lik İngiliz potansiyelini korumamız zorlaşmaya başladı. İngilizler krizi bu yıl yeni tatmaya başladıkları için bu pazarda yüzde 15 oranında pay kaybedildiğini görüyoruz. Yüzde 15 diğer pazar paylarında olsa o kadar önemli olmayabilir. 850 bin İngiliz turistin yüzde 15'ini düşündüğünüz zaman, yaklaşık 130 bin kişiye denk geliyor. Bu açığı nasıl kapatabileceğimize dair alınmış bir önlem de yok. Rusya ve Belarus ülkelerinde sağlanan yüzde 10'luk artış, açığı kapatabilecek düzeyde değil.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ