Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yakın Yerler Tatilciler, bayramda Safranbolu'ya akın etti! - Turizm Haberleri

        Ramazan Bayramı tatilinde çeşitli turlar ve geziler kapsamında Safranbolu'yu yaklaşık 100 bin turistin ziyaret etti. Karabük Valisi İzzettin Küçük, hafta sonuyla birleşen Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen yerli turistlerin 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilen yaklaşık 2 bin geleneksel konağa akın ettiğini belirtti.

        Ziyaretçilerin Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek istediğini vurgulayan Küçük, ''Safranbolu'ya Ramazan Bayramı tatilinde çeşitli turlar ve geziler kapsamında yaklaşık 100 bin turist geldi'' dedi. Tarihi yapılarıyla ünlü ilçeye yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Küçük, Safranbolu'yu Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden yılda yaklaşık 30 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi.

        UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan ilçenin bayramda da yabancı turistlerin uğrak yeri olduğuna dikkati çeken Küçük, ''Yabancı turistlerimizin konforu için her tülü önlem alındı. Rehberlerimiz 24 saat hizmet verdi'' diye konuştu.

        LOKUMA TALEP ARTTI

        Ziyaretçilerin görüntüsü ve kıvamıyla boğazı yakmayan, dişe ve damağa yapışmayan, kendine has lezzet ve aromasıyla diğerlerinden ayrılan Safranbolu lokumuna yoğun talep gösterdiğini ifade eden Küçük, ''Tarihi konakların tasvir edildiği çeşitli ambalajlarla satışa sunulan lokumlarımız da tatilcilerden yoğun talep gördü. Bayramlarda lokumlar çikolatadan daha fazla satılıyor. Safranbolu'ya gelen her turist mutlaka bir paket lokum alıyor'' şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ