Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama Dijital platformların yeni tariferi: Netflix, Disney, Amazon Prime, Exxen, BluTv, Gain, Disney + fiyatları 2024 - Teknoloji Haberleri

        Tüm dünyada dizi ve film içeriklerini dijital dünya üzerinden takip etmek, her an her yerde erişilebilir olması dolayısıyla çok daha fazla tercih edilebilir bir hal aldı. Dijital dizi ve film platformları da her geçen gün gelişen altyapıları, artan yatırımları ve özel içerikleriyle büyümeye devam ediyor.

        Ancak yalnızca yatırımları ve içerikleri genişlemiyor, fiyatları da artmayı sürdürüyor. Sene başında Netflix'e gelen büyük zam sonrası 2024 Şubat'ında Disney + fiyatları da ciddi bir artış gösterdi.

        İşte Disney+, Netflix, Amazon Prime, BluTV, Exxen, Gain gibi önde gelen yerli ve yabancı platformların fiyatları...

        DİSNEY'E YÜZDE 108 ZAM

        Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından Disney Plus, Türkiye üyelik ücretlerine zam yaptı. Yeni zam ile birlikte Disney Plus'ın yeni aylık ve yıllık abonelik ücreti belli oldu.

        Disney Plus'ın Türkiye aylık üyelik ücreti 69,99 TL'den 134 lira 99 kuruşa yükseldi. Türkiye Disney+ yıllık abonelik ücreti 649 TL'den 1.349,90 liraya yükseldi.

        REKLAM

        NETFLIX'TE YÜZDE 30 ARTIŞ YAŞANDI

        Disney Plus öncesi Netflix'te de sene başında bir zam yansıtılmıştı. Geçtiğimiz yıl, (2023'te) önde gelen platformlardan Netflix'e birden fazla kez zam yapılmış ve bu zamların oranı yüzde 40'ın üzerine çıkmıştı. 2023'teki bu zamlara ve döviz kurlarındaki değişim ile birlikte yıl sonlarına doğru ABD fiyatlarının artışı da eklenince yeni bir zammın da kapıda olduğu bir süredir konuşuluyordu.

        2024'ün ilk ayına Netflix de ciddi bir zamla girdi. Bu yeni zam paketler arasında yüzdelik değişimler göstermekle birlikte yüzde 20 ila 30 arasında bir orana denk geldi. En düşük paket fiyatı 99,99 TL'den 119,99 TL'ye yükseldi.

        2024’ün ilk zammı kapsamında tüm plan fiyatları şu şekilde oldu... Temel plan aylık 119,99 TL olurken Standart Plan fiyatı 149,99 TL’den 176,99 TL’ye ve Özel Plan fiyatı ise 199,99 TL’den 229,99 TL’ye yükselmişti.

        REKLAM

        AMAZON'DA KARGO VE OYUN DA PAKETE DAHİL

        Geçtiğimiz yıl yaptığı büyük zam ile birlikte 7,90 TL'den 39 TL'ye yükselmiş olsa da rakipleri arasında halen Amazon Prime en düşük fiyatlılardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Prime hizmeti ile sadece video izleme özelliği sunulmuyor, aynı zamanda bu abonelik kapsamında ücretsiz kargo, Prime Gaming, sadece Prime kullanıcılarına tanınan indirimler de mevcut. Bu arada Prime üyesi olmak isteyenlere 30 gün deneme süresi imkanı da hala devam ediyor.

        BLUTV'DE FARKLI TV KANALLARI DA VAR

        Önde gelen dijital platformlardan olan BluTV'de geçtiğimiz dönemde Discovery gubuna satılmıştı. BluTV yıllık üyelik yapıldığı taktirde aylık üyelik ücreti: 69,90 TL'ye geliyor. Böyle bir üyelik ile dijital içeriklerin yanı sıra, TV kanalları da sunuluyor.

        EXXEN'DE REKLAMLI VE REKLAMSIZ OLARAK AYRILIYOR

        Yerli platformlar arasında yer alan Exxen'de ise fiyatlar şu şekilde belirlenmiş:

        Banka veya kredi kartıyla Aylık Abonelik seçilmesi halinde:

        • Satın alınan abonelik iptal edilmediği sürece, otomatik olarak yenilenen fatura tarihine denk gelen ay dönümünde tahsil edilecek abonelik bedeli reklamlı paket için 99,90 TL ve reklamsız paket için 137,90 TL olup tüm vergiler dâhildir.

        Banka veya kredi kartıyla Yıllık Abonelik seçilmesi halinde:

        • Banka/Kredi Kartından Tek Çekim Seçimlerinde; Satın alınan abonelik bedeli reklamlı paket için 999 TL ve reklamsız paket için 1.379,00 TL olup tüm vergiler dâhildir. Toplam tutar EXXEN tarafından tek seferde peşin olarak tahsil edilir. Tüm bankalar için geçerlidir.

        Exxen Paketi Seçilmesi Halinde;

        Tüm hat tiplerinde Aylık Abonelik bedeli reklamlı paket için 112 TL ve reklamsız paket için 154,50 TL olarak belirlenmiş.

        Bununla birlikte bir diğer platform olan Gain'de ise 149.90 TL'lik abonelik ücreti ve öğrencilere özel indirimler yer alıyor.

        YOUTUBE PREMIUM SENE SONUNDA ZAMLANMIŞTI

        Dijital video içerik platformu YouTube ise 2023 yılının son döneminde ise bu fiyatlara yeni bir zam gelmişti.

        Bu zamla birlikte YouTube Premium’un öğrenciler için aylık ücreti 37,99 TL oldu. Bu hizmetin aile üyeliğinin aylık ücreti ise 115,99 TL olarak karşımıza çıkıyor. Standart bir Premium üyeliğinin aylık ücreti ise 57,99 TL olurken bunun yanında hizmetin yıllık ücreti ise 579,99 TL olarak belirlendi.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ