Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yakın Yerler Günübirlik tatil adresleri! - Turizm Haberleri

        ESRA ŞAHİN DURSUN-HABERTÜRK

        Kurban Bayramı tatilinde bir son dakika tatili planlıyorsanız günübirlik ya da kısa bir tatil için önerilerimiz var!

        Ankara'da yaşıyorsanız tercihinizden biri mutlaka Bartın'ın Amasra ilçesi olmalı. Ankara'dan yola çıktığınızda Karadeniz'in incisi Amasra'ya ulaşmak sadece 4 saatinizi alıyor.

        İstanbula yakın yerler arayanlar için Sapanca, Abant, Maşukiye, Şile, Ağva, Yalova gibi yakın yerleritercih edilebilir.

        Kuş sesleri eşliğinde huzur arayanlar ise İstanbul'a sadece 3 saat uzaklıktaki Abant'ta bir tesis tercih etmeli.

        İzmirde olanlar için ise Efes, Bergama gibi tarihi yerler, ya da Pamukkale, Marmaris hatta Bodrum tavsiye edilebilir. Çanakkale veya Balıkesir taraflarına gidip, Kaz Dağlarını da ziyaret edebilirsiniz.

        Tarihi evlere merakı olanlar ise Beypazarı, Safranbolu ve Mudurnu'yu tercih edebilir. Bu adreslere düzenlenen turlarda Kurban Bayramı tatili için yoğun talep var. Konaklama yapacaksanız mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.

        AMASRA

        Çok sayıda tarihi eserin yanı sıra doğal güzellikleri ve balık ağırlıklı mutfak kültürüyle turistlerin ilgisini çeken Amasra'da da bayram tatilcilerinin gözdesi.

        Amasra'da tatil için 1250 yatak kapasiteli otel ve pansiyonlar var.

        ABANT

        Kısa ama güzel bir tatil için yola çıkacaksanız bu mevsimde önerimiz Abant. sonbaharda yaprakların bir bir hüzünlenip dökülmesini, yeşilin kahverengiyle bütünleşmesini izlemek yani doğaya eşlik etmek için en güzel yerlerden biri.

        İstanbul havasıyla benzer özellikler sergileyen Abant, Kurban Bayramı tatilinde de güneşli sonbahar günlerinin keyfini çıkarmak isteyen tatilcilere ev sahipliği yapacak.

        Abant'ın İstanbul'a mesafesi 3 saat. İstanbul'dan yola çıktığınızda Bolu Dağları mevkiinden Abant yoluna girdiğinizde ormanın tam göbeğinde, yeşilin kucağında olacaksınız. 21 kilometrelik bu her iki yanında ağaçların selam durduğu yol sizi Abant'a götürecek. Yolu takip ettiğinizde her mevsim ayrı güzelliğe bürünen Abant Gölü tüm güzelliğiyle sizi karşılıyor olacak.

        YALOVA

        Yalova, termal suları, yazlık evleri ve doğal güzellikleri ile gözde tatil yerlerinden biri. İstanbul'dan Yalova'ya gitmek için en kolay yol, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin Yenikapı veya Pendik'ten kalkan feribotları. Bu şekilde İstanbul'dan çıktıktan yaklaşık bir buçuk saat sonra Yalova'dasınız.

        Yalova'da Canlı Bitki Müzesi Karaca Arboretum'u mutlaka görmelisiniz. Arboretum, Termal'e giderken Samanlı Köyü çıkışında. Burada dünya üzerindeki en nadir bitkileri görme şansı elde edeceksiniz.

        SAPANCA

        Sapanca gölü benzeri bulunmayan bitki dokusu ile konuklarına hem şifa hem de dinlenme olanağı sunuyor. Haftaiçi veya haftasonu gezisi için Sapancayı tercih edenler bölgede bulunan restoran ve klüplerde yöresel lezzetlerle donatılmış olan sofralarda kahvaltı imkanı bulabiliyor. Bölgede uzak şehirlerden gelenler için konaklama hizmeti veren tesisler de var. Temiz havanın ve doğanın kucağında dinlenmek için Sapanca yakın yerlerde tatilin ilk adresi.

        MAŞUKİYE

        Kocaeli Kartepe sınırları içindeki Maşukiye’ye mutlaka gidin. Hem güzel bir balık sofrasına oturun hem de suyun sesini dinleyin. Maşukiye'de doğal ürünler bulabilir, alışveriş de yapabilirsiniz. Maşukiye'de yeşilin göbeğinde huzur depolayın.

        Burada yapılacak en güzel şeylerden dağlardan gelen suların oluşturduğu şelalenin coşkusuna eşlik etmek.Uzun bir tırmanma yürüyüşü yapabilirsiniz. Yürüyüş sırasında balık lokantalarını göreceksiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ