Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya Devlet Başkanı Putin ABD'li gazeteci Carlson'a konuştu: "Rusya'yı yenmek imkansız"

        "ABD'nin Putin'i duymaya ihtiyacı var" sözleriyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile röportaj yapacağını duyuran ABD'li gazeteci Tucker Carlson'ın Putin ile röportajı gerçekleşti.

        2019 yılından bu yana ilk defa Batı medyasına konuşan Rus lider Putin, Carlson ile yaptığı röportajda Ukrayna'da devam eden savaşta Rusya'yı yenmenin "imkansız" olduğunu belirtti.

        Putin, Carlson'a Moskova'da verdiği röportajda, ABD, AB ve NATO'ya seslenerek, Rusya'yı Ukrayna ile yaptığı savaşta yenmenin Batı için " imkansız" olduğunu anlamaları gerektiğini ifade etti.

        Rus lider, "Şu ana kadar Rusya'yı savaş alanında stratejik bir yenilgiye uğratma yönünde gürültü ve çığlıklar vardı. Ama şimdi görünüşe bakılırsa bunu başarmanın, eğer mümkünse, çok zor olduğunu anlamaya başlıyorlar. Bana göre öyle, imkansız." dedi.

        "GERÇEKTEN SAVAŞI DURDURMAK İSTİYORSANIZ..."

        REKLAM

        Putin, Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşta haklı olduğunu tarihi gerekçelerle uzun uzun anlatırken, Washington yönetimine, "Eğer gerçekten savaşı durdurmak istiyorsanız, silah tedarikini bırakmanız gerekir." diye seslendi.

        Ukrayna'daki savaşın ikinci yılının geride kaldığı günlere denk gelen röportajda Putin, Rusya ve Ukrayna'nın "er ya da geç" anlaşmaya varacağını söyleyerek, müzakere yolunun açık olduğuna da işaret etti.

         ABD'li gazeteci Putin ile röportaj yapacak
        ABD'li gazeteci Putin ile röportaj yapacak Haberi Görüntüle

        İSTANBUL'DA YAPILAN BARIŞ GÖRÜŞMELERİ

        Ukrayna ile Rusya arasında Türkiye'nin arabuluculuğu ile İstanbul'da yapılan barış görüşmelerine birçok kez değinen Putin, İstanbul görüşmelerinde mutabakata varılan kararların uygulanması durumunda savaşın çoktan bitmiş olabileceğini, ancak ABD başta olmak üzere Batılı devletlerin vazgeçirmesiyle Ukrayna'nın geri adım attığını iddia etti.

        "NATO'NUN GENİŞLEMESİNE GEREK YOK"

        Rus lider Vladimir Putin, iki saatten fazla süren röportajda, NATO'nun 1990'ların başından bu yana yürüttüğü genişleme çabalarından duyduğu rahatsızlığı açıkça ortaya koydu.

        NATO'nun genişlemesine gerek olmadığını savunan Putin, "NATO genişlerse her şey Soğuk Savaş sırasındakiyle aynı olacak, yalnızca Rusya sınırlarına daha yakın olacak. Bu kadar." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Vladimir Putin, ABD'nin bu konuda verdiği sözü tutmadığını söyleyerek, "NATO'nun, doğuya doğru genişlemeyeceğine dair sözünüz vardı ama bu 5 kez gerçekleşti." dedi.

        Carlson'ın sorusu üzerine Putin, Moskova'nın bölgedeki diğer NATO üyesi ülkelerin (Polonya ve Letonya) veya genel olarak Avrupa kıtasının Rusya tarafından işgalinin söz konusu olmadığını belirtti.

        "BIDEN İLE KONUŞACAK BİR ŞEY YOK"

        Foto:AP
        Foto:AP

        ABD’nin Ukrayna'ya silah desteğinde bulunmasından dolayı ABD Başkanı Joe Biden ile " konuşacak hiçbir şeyi olmadığını" söyleyen Putin, kasımda yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde yeni bir başkanın seçilmesinin de "elitlerin Rusya'ya karşı tutumunu değiştirmeyeceğini" anlattı.

        Rus lider, küresel güç dengesindeki değişim nedeniyle uluslararası hukukun da değişmesi gereğine değindi.

        PUTİN'İN 2019'DAN BU YANA BATI MEDYASINA VERDİĞİ İLK RÖPORTAJ

        Foto:AP
        Foto:AP

        Carlson'a konuşmayı kabul eden Putin, 2019'dan bu yana Batı medyasında ilk defa röportaj vermiş oldu.

        RÖPORTAJI "AMERİKA HALKI BİLGİLENDİRİLMELİ" SÖZLERİYLE DUYURMUŞTU

        2 gün önce sosyal medya hesabından paylaşım yapan ABD'li gazeteci Carlson, Putin ile röportaj yapmak üzere Moskova'ya gittiğini duyurmuştu.

        Carlson Putin ile röportaj yapma nedenini şu sözlerle açıklamıştı:

        "Savaşta neredeyse iki yıl geride kaldı ve bu çatışmalar dünyayı yeniden şekillendirdi. Çoğu Amerika halkı bilgilendirilmedi, orada ne olduğuna dair fikirleri yok. ABD'nin Putin'i duymaya ihtiyacı var.

        Çoğu Amerikalı Putin neden Ukrayna'yı işgal etti bilmiyor, şimdiki hedefleri ne bilmiyor, onun sesini hiç duymadılar. Amerikalılar dahil oldukları savaşta neler olduğunu bilmeli. Putin'i sevdiğimiz için değil ABD'yi sevdiğimiz için buradayız."

        Tucker Carlson'ın söz konusu röportajı hakkında bazı Avrupa ve ABD medyasında eleştiriler yer alırken, Amerikalı gazeteci Putin'in propagandasını yapmakla suçlandı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ