Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yakın Yerler Ilgaz'da gece kayağı keyfi! - Turizm Haberleri

        Türkiye'nin önemli kış merkezlerinden Ilgaz'a gelen kayak severler yıldızların altında gece kayağı keyfini yaşıyorlar.

        Ankara'ya en yakın kayak merkezi olma özelliği taşıyan Ilgaz, 1,5 metreyi aşan kar kalınlığının yanı sıra, doğası ve havasıyla tatil için burayı tercih edenleri sevindiriyor.

        Ilgaz'daki oteller tarafından özel bir aydınlatma sistemiyle aydınlatılan 1 numaralı kayak pisti, sömestr tatiline gelen kayak severlere gece kayağı keyfini yaşatıyor.

        YILDIZLARIN ALTNDA KAYAK

        Ilgaz Dağı Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz'da kamu ve özel tarafından işletilen 9 otelin bulunduğunu belirterek, toplam yatak kapasitesinin de bin 500 olduğunu söyledi.

        Öztürk, Ilgaz'a gelen misafirlerin gün içerisinde 3 mekanik tesis ve 5 pistten yararlandığını ifade ederek, sömestr tatili dolayısıyla pistlerde yoğunluk yaşandığını belirtti.

        Yoğunluk nedeniyle bazı misafirlerin kaymak için uygun zamanları beklediğini aktaran Öztürk, şöyle konuştu:

        ''Akşamleyin 19.00 ile 21.00 saatleri arasında da günün kalabalığından tereddüt eden, çekinen misafirlerimiz geceleyin kaysınlar diye pistimizi ışıklandırdık. Şu anda misafirlerimiz kayıyor. Bu da farklı bir güzellik. Hem sakin, hem de yıldızların altında bu keyfi yaşayabiliyorlar.

        Zaten Türkiye'de ilk kez Ilgaz'da yapılmıştı. Sonraki senelerde Türkiye'deki bazı ufak tefek pistler aydınlatıldı. Ama şu anda Ilgaz'da muhteşem bir görüntüde misafirlerimiz gece kayağı yapıyorlar.''

        Öztürk, kayak severlerin gece kayağından, gündüzden daha fazla keyif alındığını vurgulayarak, herkese geceleyin de kayak yapmalarını tavsiye etti.

        "PİST KAYMAK GİBİ"

        Tatil için Ilgaz'ı tercih eden Hatice Elif Yanık da 2-3 senedir kaymak için Ilgaz'a geldiğini ifade ederek, pistin gece kayağının gündüze göre daha farklı olduğunu belirtti.

        Gece kayağının daha güzel olduğunu vurgulayan Yanık, ''Herkesin gelmesini bekliyoruz'' dedi.

        Ece Nur Hasanoğlu ise pistin ''kaymak gibi'' olduğunu aktararak, Ilgaz dışında başka bir yerde gece kayağı görmediğini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ