Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'na veda etti! Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? - Öne çıkan haberler - Teknoloji Haberleri

        Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindekiler için Uluslararası Uzay İstasyonu'nda veda töreni gerçekleştirildi.

        Türkiye saati ile saat 17.50'de başlayan veda töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Youtube hesabından canlı olarak yayınlandı.

         Dönüş saati belli oldu
        Dönüş saati belli oldu Haberi Görüntüle

        Gezeravcı, veda töreninde yaptığı konuşmada, "Gurur duyduğumuz tarihimizin devamı niteliğinde adım attığımız yeni Türkiye Yüzyılı'nda icra ettiğimiz Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum." dedi.

        REKLAM

        Fotoğraf: AA

        "BU HİKAYENİN BAŞLANGIÇ NOKTASIYDI"

        Gerçekleştirdikleri bu görevin geleceğin teminatı gençler için ilham verici bir başlangıç olmasını dileyen Gezeravcı, "Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil. Bundan sonraki yolumuz tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

        Gezeravcı, veda töreninde yaptığı konuşmada, bu ekibin parçası olduğu için gerçekten onurlu ve ayrıcalıklı hissettiğini belirterek, son 2 haftadır Ax-3 ekibi faaliyetlerini sürdürürken ISS'te bulunan Expedition 70 mürettebatına büyük destekleri, misafirperverlikleri ve kibarlıkları nedeniyle minnettarlığını dile getirdi.

        REKLAM

        Fotoğraf: İHA

        "CESUR VE AZİMLİ KARAR İÇİN ÇOK MİNNETTARIM"

        Expedition 70 ekibinin, gerçekten çok destekçi olduğunu belirten Gezeravcı, Ax-3 misyon lideri Michael Lopez-Alegria'ya da liderliği için teşekkür etti.

        Gezeravcı, 2 hafta boyunca Axiom'da görev alan herkese misyonun her aşamasında Ax-3 ekibine verdikleri destek için teşekkür ederek "Ülkeme, Türkiye Cumhuriyeti'ne de onurlu yüzüncü yıl dönümünde insanlı uzay misyonuna adım atmak için verdikleri cesur ve azimli karar için çok minnettarım." ifadesini kullandı.

        *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ