Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yakın Yerler Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Kırım'daki olayların Türkiye turizmini etkilemeyeceğini söyledi - Turizm Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurahman Arıcı, Ukrayna'da ve Kırım'da yaşanan olayların turizm açısından Türkiye'yi çok fazla etkilemeyeceğini söyledi.

        Uluslararası Turizm Fuarı MITT'nin açılışına katılmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya gelen Arıcı yaptığı açıklamada, tur operatörleri, seyahat acentaları ve turizmcilerle yaptığı görüşmelerde, 2014 rakamlarının, 2013 yılındakinin altına inmeyeceği konusunda ortak bir beklenti olduğunu ifade etti.

        Arıcı, "Ukrayna ve Kırım'da yaşanan olayların Türk turizmini etkilemeyeceğini ifade ederek, "Bizim dışımızda gelişen bazı olaylar var, ancak biz, Rusya ve Türkiye olarak, turizmin bu olaylardan en az şekilde etkilenmesi için gayret gösteriyoruz. Ukrayna'da ve Kırım'da yaşanan hadiselerin bizi çok fazla etkileyeceğini tahmin etmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

        Ocak ayında Rusya pazarında çok iyi bir yükseliş yakalandığını anlatan Arıcı, "Ancak şubat ayında ekonomik nedenlerle bir duraklama dönemine girildi. Mart ayının başında taleplerde artış olduğu söyleniyor, bu ayın sonunda yeniden yükselişe geçerek, geçen seneki rakamları yakalayıp, üstüne çıkarız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        Arıcı, Rusya'da devlet desteğiyle düzenlenen İntourmarket fuarının geçen gün sona erdiğini hatırlatarak, bu fuarda daha çok yer alabilmek adına Türkiye'deki turzimcilerle bir görüşme yaptığını ve gelecekte daha aktif katkı ve katılımda bulunulacağını söyledi.

        Rusya'nın, Türkiye'ye Almanya'dan sonra ikinci en çok turist yollayan ülke konumunda olduğunun altını çizen Arıcı, "Komşumuz Rusya'dan 4 milyon 200 bine yakın misafirimiz oluyor, bunun hemen hemen 2 milyon 800 bine yakını da Antalya'ya geliyor. Bu yüzden, bu fuara hem Antalya hem de Türkiye'nin diğer bölgeleri çok önem veriyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ