Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Elanur isminin anlamı nedir? Elanur ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Elanur isminin analizi

        Son zamanlarda sıkça duyduğumuz isimlerden biri de Elanur ismidir. Ela ve Nur isminin birleşmesinden oluşan bu isim kız çocukları için tercih edilmektedir. Bu ismi çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler ise ismin anlamını merak etmektedir. Elanur isminin anlamı, Elanur ne demek, Elanur Kuran’da geçiyor mu, Elanur isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Elanur İsminin Anlamı

        İsim konusu ebeveynlerin titizlikle üzerinde durduğu konulardan biridir. Yeni doğacak bebeklerini kucaklarına almaya hazırlanan anne ve baba adayları anlamlı isimler arayışındadır. Çocuğun bir ömür taşıyacağı bu ismin güzel anlamlar taşımasını istemektedirler. Günümüzde internet sayesinde isim anlamlarına kolayca ulaşım sağlanmaktadır. Özellikle modern ve nadir isimlerin anlamlarını bulmak kolaylaşmıştır. Ebeveynler çocuğunu cinsiyetine göre isim belirlerler. Son dönemlerde kız çocukları için popülerleşen isimlerden biri olan Elanur isminin anlamı özellikle ebeveynler tarafından merak edilmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Elanur isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Demet, deste.
        • Gözü sarıya çalan kestane rengi olan güzel.

        Elanur Ne Demek?

        Bir ismin kolay söylenmesi ya da kulağa hoş gelmesi kadar anlamı da önemlidir. Güzel bir anlam arayışında olan ebeveynler için sayısız isim bulunmaktadır. Bu sebeple de isim seçme konusunda kararsız kalabilirler. Günümüzdeki ebeveynlerin pek duyulmamış, modern isimlere yöneldiğini söyleyebiliriz. Kimi ebeveynler çocukları için tek isim tercih ederken, kimi ebeveynler iki ya da iki ismi birleştirerek koymayı uygun görmektedir. Elanur ismi de Ela ve Nur isminin birleşiminden oluşan bir isimdir. Ela ismiyle aynı anlam taşır. Elanur ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin ne anlama geldiğini merak edilmektedir. Elanur ismi birden fazla anlam taşıyan bir isimdir. Demet, deste anlamlarının yanı sıra gözü sarıya çalan kestane rengi olan güzel anlamlarına da gelmektedir.

        Elanur Kuran’da Geçiyor Mu?

        REKLAM

        İsimlerin bilinen ve bilinmeyen pek çok anlamı bulunmaktadır. Anlamının yanı sıra ismin kökenleri de farklılık gösterebilmektedir. Bazı ebeveynler Farsça, Arapça isimleri tercih ederken bazıları da Türkçe kökenli isimlere yönelmektedir. Bazı ebeveynler köken ya da anlama önem verirken bazıları da koyulacak ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığına dikkat etmektedir. Elanur ismini çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler de bu ismin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediğini araştırmaktadır. Elanur ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Elanur ismini koymak caizdir. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla bu ismi çocuğunuza koyabilirsiniz.

        Elanur İsminin Analizi Nedir?

        İnternetin her eve girmesiyle birlikte kaynaklara ulaşım da bir o kadar kolaylaşmıştır. Günümüzde bir ismin anlamını saniyeler içinde öğrenebiliriz. İsim analizi konusu da internetin yaygınlaşmasıyla birlikte popüler olmuş bir konudur. İsim analizi sayesinde isimlerin karakter tahlili yapılabilir. Öyle ki kimi ebeveynler isim bulma sürecinde isim analizinden yardım almaktadır. Elanur ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları bu ismin analizini merak etmektedir.

        İyimserlik, istikrar ve zarafetin temsilidirler. Hedeflerine ulaşmak için özverili bir şekilde hareket ederler. Oldukça zeki ve esprilidirler. Arkadaş seçimlerinde özenli davranır. Duygusal yapıları sebebiyle ilişkilerinden beklentileri de fazladır. Yardımsever, paylaşımcı ve işbirlikçidirler.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ