Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ (AA) - İSMAİL ŞEN - Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı Bademli köyü muhtarı Mustafa Özdem, kış aylarında şehre dönen köy sakinlerinin geride bıraktığı kedilere gönüllü olarak bakıyor.

        Bademli köyünde yaz aylarında 25'e ulaşan hane sayısı, kış aylarında, zorlu iklim koşullarından dolayı 4'e kadar düşüyor.

        Kışı geçirmek için kent merkezine giden köy sakinlerinin geride bıraktığı kedi sayısı doğumlarla yıldan yıla artış göstererek 50'ye ulaştı.

        Köyde 5 yıldır muhtarlık yapan 70 yaşındaki Özdem, eşiyle, kışın açlıktan ve soğuktan ölmemeleri için kedilerin bakımını gönüllü olarak üstlendi.

        Özden, mamalar ya da günlük hazırladığı yiyeceklerle beslediği kedilerle kış aylarını iç içe geçiriyor.

        - "Kedileri beslemek için elimden gelen çabayı gösteriyorum"

        3 çocuğu, 5 torunu bulunan Özdem, AA muhabirine, yaz aylarında tatilcilerle 100'e ulaşan nüfusun kışın 10 kişiyi geçmediğini söyledi.

        Köyde kalanların da genellikle yaşlı olduğunu belirten Özdem, şehre dönen köy sakinlerinin emanet ettiği kedilerin kışın evinin önünü mesken tuttuğunu belirtti.

        Özdem, evinin önüne gelerek yiyecek bekleyen kedilere duyarsız kalamadığını dile getirerek, "Geçen yıl 14 kedi vardı. 10'u yavruladı. Bu yıl köydeki kedi sayısı 50'yi buldu. Kedileri beslemek için elimden gelen çabayı gösteriyorum." dedi.

        - "Kedilere torunlarım gibi bakıyorum"

        Kediler soğuktan ya da açlıktan ölmesin diye köyden ayrılıp şehirde yaşayan çocuklarının yanına gidemediğini ifade eden Özdem, "Kedilere torunlarım gibi bakıyorum. Torunlarımın yokluğunda onları seviyorum. Bunlara bakacak kadar hayvan sevgisi var içimizde." dedi.

        Kedilerin yanı sıra köydeki 3 köpekle de ilgilendiğini, her gün onlar için yiyecek hazırladığını anlatan Özdem, sahipsiz hayvanların yaşam alanlarına renk kattığını, insanlara mutluluk verdiğini dile getirdi.

        Hayvanlara her koşulda sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Özdem, "Sayıları her geçen gün artan kedilerin kontrolsüz çoğalmamaları için ya kısırlaştırma ya da sahiplendirme yoluna gidilmesi gerekir. 50 kediye bakmak maddi ve manevi olarak beni yorsa da onları kış aylarında sahipsiz bırakmayacağım." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler