Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da kadınlar Filistin'e destek için sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi.

        Kentteki sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

        Kadınlar, Türkiye ve Filistin bayrakları ile İsrail karşıtı dövizler taşıdı, temsili olarak kefene sarılmış çocuk naaşı önünde açıklama yapıldı.

        Nevin Ertay, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliama "dur" demek için toplandıklarını söyledi.

        Herkesi İsrail'in saldırılarına tepki göstermeye davet ettiklerini belirten Ertay, şöyle konuştu:

        "İsrail, 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi'ne abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi. Gazze Şeridi'ne yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenli sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldı. Ve maalesef Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. Gazze'de devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor."

        Filistin'den her geçen dakika acı haberler aldıklarını ifade eden Ertay, İsrail'in Gazze Şeridi'nde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguladığını aktardı.

        Açıklamanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Kadınlar daha sonra Filistinli kadın ve çocukların yanında olduklarını göstermek için sessiz oturma eylemi yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler