Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Emrah Serbes kimdir? Emrah Serbes tutuklandı - Son dakika

        Yazar ve senarist Emrah Serbes Twitter hesabından paylaştığı notla, karıştığı ve aynı aileden 2 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili savcılığa geldiğini ve teslim olacağını açıkladı.Notu paylaşmasının ardından Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuranSerbes, tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkanSerbes, tutuklandı.

        Mahkeme çıkışı gazetecilere seslenen Serbes, "Hiçbir şey bir kızın hayatı etmez. Yere batsın Emrah Serbes. Emrah Serbes sonunda 't' yok, bundan sonra benim sonumda hiçbir şey yok. Ömür boyu bu vicdan azabı ile yaşayacağım. Keşke ben ölseydim" dedi.

        Serbes'in sorgusunda sosyal medyada paylaştığı nottaki ifadelerini tekrar ettiği ve "Yaptığım suçu kabul ediyorum, yaptığımın bir suç olduğunu biliyorum ve verilecek her türlü cezaya razıyım." ifadelerini kullandığı öğrenildi.

        2 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

        22 Eylül'de meydana gelen kazada Aydın Otoyolu'nda, başka bir otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilin sürücüsü 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik yaşamlarını yitirmişti. Kazada sürücünün eşi 51 yaşındaki Nilgün Özçelik ise ağır yaralanmıştı.

        Serbes'in yaptığı itirafın ardından kazada hayatını kaybedenlerin ailesi Twitter'dan teşekkür ettiklerini yazan bir tivit paylaştı. Fakat daha sonra bu tivit silindi.

        KENAN DOĞRU SERBEST BIRAKILDI

        Aydın-İzmir otoyolunda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada ünlü yazar Emrah Serbes'in yerine suçu üstlenen Kenan Doğru, Serbes'ten gelen itirafın ardından serbest bırakıldı.

        Emrah Serbes'in ifadesinin ardından, 2 kişinin öldüğü kazada şoför olduğunu söyleyen ve tutuklanan Serbes'in arkadaşı Kenan Doğru, tutuklu bulunduğu İzmir Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan salıverildi.

        Özçelik ailesinin Doğru hakkında delil karartma suçundan suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

        EMRAH SERBES'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

        Ünlü senarist Emrah Serbes'in tutuklandığı mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı. İfadesinde, olay günü tatil için arkadaşı Kenan Doğru ile Bodrum'a doğru yola çıktıklarını anlatan Emrah Serbes, "Yola çıkmadan önce arkadaşım olan Kenan Doğru ile konuştuk. Bana iş bulamadığını söyleyince 2 bin TL karşılığında şoför olarak anlaştık. Kendisi o gün çalışmaya başladı. İlk olarak arabayı Kenan kullanıyordu. Yorulduğunu anlayınca İzmir taraflarında aracı ben kullanmaya başladım.

        Yağmur çiselemeye başladı ve yerlerin kaygan olduğunu düşünerek hızımı 130-140 km'ye düşürdüm. Güvenlik sıkıntı olursa emniyet şeridine rahat geçebilmek için orta şeride geçtim. Olay yerine geldiğimizde rampayı çıkar çıkmaz orta şeritte bir aracın olduğunu gördüm. Direksiyonu sol tarafa kırdım ama kullandığım aracın sağ ön tekerleği ile öndeki araca çarptım. Frene bastım ama zemin kaygan olduğu için işe yaramadı.

        Takla atarak yolun en sağ tarafındaki tele takılarak durabildik. Aracın sunroofundan dışarı çıktık ve çarptığımız araca doğru gittik. Aracın içindeki bayanın hala yaşadığını fark ettim ve geçen araçlara 112'yi aramalarını söyledim. Camdan fırlayarak ölen çocuğu görünce kendimi kaybettim.

        Suçu üstlenmememin en temel nedeni budur. Arkadaşım Kenan bunu anlayınca suçu üstleneceğini söyledi ve öyle yaptı. Araç kullanırken kesinlikle alkol ya da uyuşturucu kullanmadık" dedi.

        Olaydan sonra İstanbul'a gittiğini anlatan Emrah Serbes, "Özel bir psikiyatri kliniğinde 4-5 gün kadar yattım ve tedavi oldum. Kendimi cezaevi koşullarına ruhsal ve bedensel olarak hazırladım. Daha sonra İzmir Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek teslim olmaya karar verdim. Cezam neyse çekmeye razıyım" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

        "ÜZERİNE GİTMESEYDİK İTİRAF ETMEZDİ"

        Özçelik Ailesi’nin bir yakını, Gazete Habertürk’e yaşananları anlattı:

        “Cenazelerimizi defnettikten 2 gün sonra olayın üstüne gittik. İçimize kuşku düşmüştü, araştırmaya başladık. Jandarmadan belgeleri alıp inceledik. Gördük ki bahsedilen araç ticari değil spor bir araç. Tutanakta Serbes’in ismini gördük ama yaralandığı halde haberlerde geçmiyordu. Kaza yapan aracı taşıyan çekici bize ‘Arabadan bira şişeleri düştü, bu adamlar muhtemelen alkollüydü. Böyle şeyler yaşanıyor, şoför değişimleri olabiliyor’ dedi. Savcılığa dilekçe vererek hava yastığındaki kan örneklerinin alınması, telefon görüşmeleri ve MOBESE kameralarının incelenmesini istedik.

        Kaza sonrasında Serbes ve Doğru kan örneği alınması için hastaneye gönderilmemiş. Bunu ihmal olarak değerlendiriyoruz. Alkol testi, promil cihazıyla yapılmış. Tüm bulgularımız Serbes’i gösteriyordu. Önceki gün Twitter’da haber yaptırıp konuyu gündeme getirdik. Dilekçelerin ardından, kameralar incelenmeden ve kan tahlili çıkmadan Serbes itirafta bulundu. Üzerine almayabilirdi, şu anda yurtdışında da olabilirdi. Twitter üzerinden gece Serbes’in sorumlu olduğu yönünde haberler yapılınca böyle bir itiraf geldi. İndirimden yararlanmak için teslim oldu. Üzerine gitmeseydik yastığa kafasını koyup uyuyacaktı, itiraf etmeyecekti. Soruşturmaya 10 avukatla müdahil olduk.”

        TUTANAKTA ADI VAR HABERLERDE YOK

        Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya ve Ümran Avcı'nın haberine göre olay yeri kaza tespit tutanağında adı geçmeyen ancak ‘araç sahibi’ olarak aynı tutanağın bir başka bölümünde ismi yer alan Emrah Serbes’in o gün ajansların geçtiği haberlerde adının olmaması şüphe çekti. Tutanakta Kenan Doğru’ya yani gerçek sürücü Emrah Serbes’e tüm kusur verilirken, Karayolları Trafik Kanunu’nun 56. maddesi C bendinde “Araçlar arasındaki mesafe: Sürücüler önlerinde giden araçları yönetmelikte belirtilen güvenli ve yeterli mesafeden izlemek zorunda” denilerek işlem yapıldı. Serbes’in sürücünün Doğru olduğunu belirtmesi üzerine jandarmanın sadece Doğru’ya alkol muayenesi yaptığı ve sıfır promil alkol çıktığı tutanakta yer aldı. Serbes’e ise alkol muayenesi yapılmadı, kan örneğini alınmadı.

        ‘ALKOL MUAYENESİ YAPILMALIYDI’

        Ancak avukatlar, çarpan araçtakileri başkalarının görme ihtimali olmadığı dikkate alınarak ekiplerin Serbes’e de alkol muayenesi yapması gerektiğini belirtiyor. Jandarmanın kaza sonrası hava yastığından aldığı kan örneklerinin incelemesinin sürdüğü, kanın miktarına göre Serbes’in kaza günü alkol ya da uyuşturucu kullanıp kullanmadığının tespit edilme olasılığının da bulunduğu öğrenildi. Yani, bir damla kandan çıkabilecek sonuçlar olayın seyrini tümden değiştirebilir! Kaza sırasında orta şeritteki 2 araçtan Serbes’in 130, öndekinin 80 km hızda olduğu öne sürüldü. Avukat Aykut Dikencik, Serbes’in 15 yıl, kazayı üstlenen Doğru’nun 2 yıl hapisle yargılanabileceğini belirterek, “TCK 270’te suçu üstlenmenin cezası 2 yıla kadar hapistir; kişi yetkililere gerçeğe aykırı olarak suç işlediğini bildirmiş, yalan beyanda bulunmuştur. Taksirle adam öldürme cezası ise TCK 85’te belirtilmiştir. Kaza 2 kişinin ölmesi ve 1 kişinin yaralanması ile sonuçlandığı için 58/2. maddesi uygulanır. Kişi, 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanır” dedi.

        ‘ALKOL VARSA MÜEBBET İSTENİR’

        Ancak kaza anında sürücünün alkol ya da uyuşturucu kullandığının tespit edilmesi durumunda istenilen cezanın değişebileceğini aktaran Dikencik, “Bu suç alkol veya uyuşturucu etkisi ile işlenmiş ise mahkeme müebbet cezası verebilir. Bu konuda daha önce verilen emsal kararlar vardır” değerlendirmesinde bulundu. Kriminal incelemede, hava yastığındaki kandan alkol, uyuşturucu kullanılıp kullanılmadığının tespit edilebileceği öğrenildi. Avukat Fatih Volkan da “Bu davada 3 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanırlar. Hafifletici sebepler olursa ceza 6’da 1 oranında düşer. Yani 2.5 yıl” bilgisini verdi.

        SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

        Emrah Serbes’in itirafı, sosyal medyada en çok konuşulan başlıklar arasına girdi. Kimi destek verdi, kimi de tepki gösterdi.

        DESTEKLEYENLER

        -Emrah Serbes geç de olsa itiraf etmiş suçunu ve cezası neyse çekecek. Peki siz daha ne yapmasını istiyorsunuz? İntihar mı etsin?

        -Bu itirafın “kimilerine” ders niteliğinde olsun Emrah. Keşke herkes bu kadar dürüst olsa. Çok geçmiş olsun.

        -Emrah Serbes’i itirafını yayınladığı için şov yapmakla suçluyorlar. Tanıdığım birçok alkolik de adama “Alkolik” diye küfrediyor. Umarım hayatınız boyunca vicdanınıza yük olacak bir hata yapmazsınız.

        -Yazarlığını hiç sevmem ama herife adam vurmuş muamelesine gerek yok. Cezasını çekecek işte. Linç niye?

        ELEŞTİRENLER

        -Emrah Serbes’e sahip çıkanların Sinan Çetin’in oğluna gösterdiği tepki yalanmış. Kendi adamımızı tutma hastalığına son verelim.

        -Yalanın ortaya çıkacağını anlayınca PR çalışması yapıp cezasını azaltmaya çalışıyor.

        -Serbes’in itirafında adamlık gibi bir şey yok. Bir kazaya karışmış ve itiraf etmiş. Olması gereken de bu zaten.

        -Behzat Ç.’nin senaristi 2 kişiyi öldürüyor, suçu arkadaşı üstleniyor, üstüne şov yapıyor, millet de alkışlıyor. Bravo.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ