Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Enis Berberoğlu kimdir?

        Enis Berberoğlu hakkındaki mahkumiyet kararı Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu ve buna göre Enis Berberoğlu yeniden yargılanacak. Peki Enis Berberoğlu kimdir?

        ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

        Kadri Enis Berberoğlu, 5 Haziran 1956 tarihinde İstanbul'da doğdu. Eğitim hayatını Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olarak veİstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü'nden yüksek lisans yaparak tamamladı.

        Eğitimini tamamladıktan sonra 1981 yılında Dünya gazetesinde gazeteciliğe başladı ve ardından CNN Türk ekonomi müdürü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde yazar olarak çalıştı. 29 Aralık 2009 tarihinde Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirildi ve 5 yıl boyunca bu görevde kaldı.

        REKLAM

        Genel yayın yönetmenliği görevinden istifasının ardından da 2014'ün Ekim ayında Sözcü gazetesinin yazar kadrosuna katıldı. 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne seçildi.

        14 Eylül 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

        14 Haziran 2017 tarihindeMİT tırlarının durdurulması olayıyla ilgili "gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        9 Ekim 2017 tarihindehakkındaki mahkumiyet kararı Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu ve Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına karar verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ