Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayseri'de eşi Ahmet Uluyol'u öldüren Mervenur Uluyol hakim karşısına çıktı: Beni de kendini de yaktı! - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kayseri'de eşi Ahmet Uluyol'u (31) kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla öldüren Mervenur Uluyol'un (27), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Eşinden sürekli şiddet gördüğünü öne süren Uluyol, "Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti. Beni de kendini de yaktı. Pişmanım" dedi.

        DHA'nın haberine göre olay, geçen yıl 4 Kasım'da saat 03.00 sıralarında, Kocasinan ilçesi Yunusemre Mahallesi'ndeki Denizhan Konağı'nda meydana geldi.

        ÇIKAN TARTIŞMADA GÖĞSÜNDEN BIÇAKLAMIŞTI

        İki çocukları olan Mervenur ve Ahmet Uluyol arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga sonrası, iddiaya göre Ahmet Uluyol uyumaya gitti. Mervenur Uluyol bir süre sonra yatakta yatan eşi Ahmet Uluyol'u göğsünden bıçakladı. Çığlık seslerini duyan komşuların ihbarıyla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, Ahmet Uluyol'un öldüğünü belirledi. Uluyol'un cenazesi, memleketi Yahyalı ilçesinde toprağa verildi.

        REKLAM

        Gözaltına alınan Mervenur Uluyol ise tutuklandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı. Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, Mervenur Uluyol hakkında 'Eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

        İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

        Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Mervenur UIuyol'un yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Mervenur Uluyol ile ölen Ahmet Uluyol'un şikayetçi babası O.U., kız kardeşleri S.U. ve A.U. ile taraf avukatları hazır bulundu. Önceki ifadelerini tekrar ettiğini ve eşinden sürekli şiddet gördüğünü iddia eden Mervenur Uluyol, "Olay yaşanmadan önce eşim Ahmet Uluyol, beni sürekli darp ediyordu. Daha önce anne ve babasının yanında da bana şiddet uyguladı. Bundan dolayı bayılma krizleri geçirdim. Evden ayrılıp, ağabeyimin evine gittim. Ahmet bir şeyleri bahane ederek beni tekrar eve getirdi. Bir insan, bir insanı ne kadar dövebilirse o kadar döverdi. Olay günü beni darp etti. Ardından uyudu. Uyumadan önce de tehdit etti. 'Seninle yarın görüşeceğiz' dedi. Niyetim çocuklarımı da alıp, evden kaçmaktı. Uyurken göğsüne 2 kez bıçak vurdum. Keşke böyle olmasaydı. Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti. Beni de kendini de yaktı. Kendimi korumak istiyordum. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Evden kaçmak istediğini de anlatan sanık Uluyol, "Olaydan bir kaç gün önce evden kaçmaya çalışmıştım. Başaramadım. Tren raylarının oraya götürüp, 'Benden ayrılamazsın seni öldürürüm' dedi. İstanbul'da kafes dövüşçüsü olarak çalıştığını söyledi" dedi.

        Ölen Ahmet Uluyol'un şikayetçi ablası S.U. ise "Kardeşim çok düzgün bir insandı. Bunu hak etmedi. Ben bu olayın arkasında başka bir şey olduğunu düşünüyorum. Biz her zaman Merve'nin yanındaydık. Yardım ederdik. Şikayetçiyim" diye konuştu.

        "KAYINVALİDESİ VE KAYINBABASI DA DARP EDERDİ"

        Duruşmada aralarında Uluyol çiftinin komşularının da olduğu 6 kişi tanık olarak dinlendi. Uluyol çifti ile aynı binada oturan tanık N.Ş., "Merve'nin olaydan 2-3 saat önce çığlıklarını bütün bina duymuştu. Ama, korkudan kimse şahitlik yapamadı. Çocuklarına beslenme koyamadığı için utancından okula gönderemiyordu. Merve binanın temizliğini yapar, maaşı da Ahmet alırdı. Kayınbabası ve kayınvalidesi de Merve'yi darp ediyordu. Buna da binadaki herkes şahit olmuştu. Aralarında maddi sorunlardan dolayı geçimsizlik vardı" ifadelerini kullandı.

        Tanık ifadeleri sonrası Ahmet Uluyol'un babası O.U., "Yemin ederim böyle bir şey yapmadım. Benim bunu yapacak iradem de kuvvetim de yok" dedi. Mahkeme heyeti verdiği ara karar ile sanık Mervenur Uluyol'un tutukluluk halinin devamına karar verip, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki bazı eksiklikler için duruşmayı erteledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ