Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Facebook'tan son dakika şok karar! Kripto paralarına yasak getirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Yasak kararı Instagram'ı da kapsayacak. Şirket bu kararla olası dolandırıcılıkları engellemek istiyor.

        Facebook'tan yapılan açıklamada, kripto para birimlerinin sıklıkla yanıltıcı veya aldatmacalı uygulamalarla bağlantılı olduğu belirtildi.

        Facebook sözcüsü, Business Insider'a yaptığı açıklamada, yeni kuralın yalnızca kripto para birimleri veya şifreleme araçları satmaya çalışan anahtar kelimeleri değil kripto para birimleri ile ilgili tüm reklamları yasakladığını söyledi. Bu nedenle, Bitcoin cüzdanlarına yönelik reklamlarla birlikte örneğin Ethereum madenciliğine yönelik donanımlar gibi reklamlar da yasaklandı.

        Kararın ardından bir açıklama yapan Facebook yöneticisi Rob Leathern ise "İnsanların, aldatmacadan veya aldatmadan korkmadan Facebook reklamlarıyla yeni ürün ve hizmetleri keşfetmeye ve bunları öğrenmeye devam etmesini istiyoruz" ifadesini kullandı. Leathern şu anda kripto para reklamı yapan çok sayıda şirketin kötü niyetli olduğuna da dikkat çekti.

        REKLAM

        BİTCOİN NE KADAR

        Öte yandan Bitcoin fiyatlarındaki düşüş bugün de devam ediyor. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı 10 bin doların da altına inerek 9 bin 700 dolara kadar indi.

        Bitcoin geçtiğimiz ay 20 bin dolar sınırına kadar tırmanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ