Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Fatma Girik'in Atatürk aşkı

        Türk Sinaması'nın efsane isimlerinden Fatma Girik, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgisini ve özlemini, Atatürk’ün 79. ölüm yıl dönümünde bir kez daha dile getirdi.

        Fatma Girik cümlelerine şöyle başladı; "Aşık Mahzuni Şerif’in yazdığı, Selda Bağcan’ın söylediği ‘'Neredesin mavi gözlü sarı saçlı dev’' öyle güzel anlatıyor ki benim ve benim gibi milyonlarca kişinin Atamıza olan özlemimizi. Durmadan bu türküyü dinliyorum. Dinlerken de hep gözlerim nemleniyor, yüreğimin çarpıntısı artıyor. Geldim 75 yaşıma bu heyecanı halen hissediyorum. Bir 75 yıl daha da yaşasam bu çarpıntı ve Atatürk, Cumhuriyet aşkım devam edecek biliyorum."

        REKLAM

        “Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa” flamalarıyla da poz veren Girik; “Bu ara sık sık düşünüyorum Atatürk olmasıydı halimiz ne olurdu diye…Konuşamıyorum, gülemiyorum, uyuyamıyorum, karanlığa gömülüyorum sonra kafamı kaldırıyorum denizin uçsuz maviliğine bakıyorum, Atatürk de bana bakıyor mas mavi gözleriyle gülümsüyor ve ''Ben buradayım yanınızdayım'' diyor, rahatlıyorum nefes alabiliyorum.. O hep bizimle birlikte ve olmaya devam edecek.”

        Cumhuriyet’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün vazgeçilmezi olduğunu her fırsatta belirten Fatma Girik’in şu sözleri de uzun süre gündemde yer almıştı; “Ben kadın olarak Atatürk'ün bana verdiği hakları kimselere vermem “Atatürk benim anam, babam, arkadaşım, sevgilim, canım, ciğerim. O benim gözüm. Demokrasim, bayrağım, yurdum, ülkem, her şeyim… Olmazsa olmazım…”

        “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı … Bu bayramlar benim olmazsa olmazlarım. Çünkü bana bunların hepsini Cumhuriyet'le birlikte Atatürk verdi.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ