Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman: "Şampiyon olacağız" - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

        Orman'ın açıklamalarından satırbaşları:

        "Kulübü aldığımızdaki ortam belliydi. Mevcut gelirlerimizin %35'i faize gidiyordu. Gelirlerin büyük kısmı da temlik edilmişti.

        O günlerde Beşiktaş'a olan güveni hepimiz biliyoruz. Aradan 6 seneye yakın geçti. 180 milyon Dolar'ın üzerinde faiz ödedik. Bu bizim gerçeklerimizdir. Bundan kaçamayız.

        Denetleme Kurulu, Beşiktaş'ta çok şeffaf olarak çalışmalar yapmaktadır. Bu konuda bir sıkıntı yok. Kurullar hangi belgeyi görmek isterse bakabilir.

        Ortada ödenemeyecek borçlar ve olmayan bir stat varken göreve geldik ve gecemizi gündüzümüze katarak Türkiye'nin en güzel stadını yaptık.

        REKLAM

        Bazı konularda yapılan eleştiriler beni gerçekten üzüyor. Hakikaten hata mı yaptık diyorum kendi kendime. Kişisel kıskançlıklar bizim şevkimizi kırıyor.

        Hakemler etki altına alınmaya çalışılıyor. 'Beşiktaş'ın çınarı' şeklinde başlıklarla algı yaratılıyor. Aşağı çekmeler olacaktır zor bir sene yaşayacağız ama kenetlenerek çıkacağız"

        Hiç merak etmeyin. Takımımız bu seneyi şampiyon olarak bitirecektir. Uzun maratonda tüm engelleri aşacak bir kadroya sahibiz.

        Allah izin verirse salı günü Şampiyonlar Ligi grubumuzdan çıktığımızı ilan edeceğiz. Sene sonunda üç sene üst üste şampiyon olmanın şerefini yaşayacağız.

        Yabancı medya kuruluşlarında görmüşsünüzdür. Hem benim, hem teknik direktörümüzün, hem futbolcularımızın röportajları çıktı. Beşiktaş'ın dünyadaki bilinirliği çok arttı.

        Amatör şubelere destek veriyoruz ama ilgi gösterilmiyor. Lütfen basketbol takımımıza sahip çıkalım ve maçlara giderek destek verelim.

        Beşiktaş'ın borcunun artmasının nedeni futbol şubesi değil. Bunun nedeni faizler, kur farkı, amatör şubeler, BJK TV ve personel giderleridir.

        Tüm Beşiktaşlılara sesleniyorum. Ufuk Sarıca ve basketbol takımımıza sahip çıkalım.

        Beşiktaş olarak dünyada yüz milyonun üzerinde taraftara ulaşacağız. 6 ülkede çok büyük çalışma içerisindeyiz.

        BJK TV, Vodafone Park'a taşınacak. Galatasaray derbisiyle birlikte burada HD olarak yayın yapacağız.

        Reza Zarrab'la ortak Kanada'da şirketim varmış. Adamı hayatımda 2 kere gördüm. Böyle bir şey olsa bir evrağı, bir şeyi olur.Bir tane internet sitesi kurmuşlar, 'Fikret Orman, FETÖ'den aranan kişiyle telefonda görüştü! diye haber yapıyorlar. Ayıptır ya!

        Mitrovic için ödenecek komisyonu soruyorlar. Bizde sabittir, menajere yüzde 10 ödenir. Daha adama bile ödeme yapılmadı."

        Stadı açtığımız 10 Nisan 2016’dan 2018’e geldik. 1.5 senedir iskanla uğraşıyoruz. Bu stadın parası en zor dönemde bulundu. Ama o izni bulmak mümkün olan bir şey değildi. Sayın Cumhurbaşkanı, o zaman sayın Başbakanımız’dı. Yaptığımız dönemde orası plansızdı, planı yoktu. Orada burada bütün bu prosedürü, hepsini 8-10 aylık sürede yaptık. Açılışta da söyledim, ‘Cumhurbaşkanı'na şu kadar teşekkür edildi’ diye çok tepki gösterenler de oldu. Az, Allah ondan razı olsun. Arkamızda durdu. Hele o dönemin Spor Bakanı, yaptırtmamak için neler yaptı. Kültür Bakanı bilir, burayı yıktırtmamak için elinden geleni yaptı. Cumhurbaşkanımız aslanlar gibi, kartallar gibi arkamızda durdu.”

        "ÇOCUKLARIMA ATILAN MESAJLARI ANLATMIYORUM"

        Şu gördüğünüz fotoğraf kendiliğinden oluşmadı. Kulübün temsiliyeti konusunda bir sorun var mı? Beşiktaş’ın nezaketi ve zarafeti içinde temsil edilmesi konusunda rahatsızlık duyuyor muyuz? Taraftarların artmasından rahatsızlık duyuyor muyuz? Beşiktaş iyi yoldadır. Kıskançlık insanın içinde olan bir şeydir ama Beşiktaşlı’ya yakışmaz. Hiç korkmayın, böyle şeylerden biz yılmayız. Bunları ne çektiğimizi bilin diye anlatıyorum. Anlattıklarım yaşadıklarımızın yüzde 50’sidir. Çocuklarımıza atılan mesajları anlatmıyorum. Tek amaç bundan bizi yıldırmaktır. Biz bu işe başımızı koyduk, kefenimizle geldik. Anlımızın akıyla gidece- ğiz. Beşiktaş’ın başarısı için hep birlikte, el birliğiyle çalışalım ve mücadele edelim.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ