Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Ümit Kocasakal İstanbul Baro Başkanlığı'na yeniden seçildi, İstanbul Barosu'nda seçiminde sonuç belli oldu

        Hayati ARIGAN-İSTANBUL/AJANSLAR

        14 bin 433 oyla Ümit Kocasakal İstanbul Barosu Başkanlığı'na yeniden seçildi. Öte yandanDemokratik Sol Avukatları Grubu adayı Hakan Canduran 3605 oyla Ankara Barosu Başkanlığı'na seçildi.

        Dünyanın en büyük barolarından biri kabul edilen İstanbul Barosu'na kayıtlı 32 bin 200 avukat, yeni baro başkanı ve yönetim kurulunu seçmek için sandık başına gitti. İstanbul Barosu Başkanlığı'na yeniden Ümit Kocasakal 14 bin 433 oy alarak seçildi. Üçüncü kez Baro Başkanı olan Kocasakal, en yakın rakibine 11 bin 580 oy fark attı. Kocasakal ve ekibi 2 yıl görev yapacak. Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan seçimlerde 32 bin 200 avukat, 5 farklı grubun adaylarından birini başkan seçmek için 81 sandıkta oy kullandı. Seçimde, yeni baro başkanının yanı sıra, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri de belirlendi.

        Kocasakal, 18 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra yaptığı Kocasakal, "İstanbul Barosu çok büyük bir güç. Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Barosu bir baro olmanın çok ötesinde. Niye; hukukun ayaklar altına alındığı, sistemin bütün mekanizmalarının çöküğü, yargının bağımlı hale geldiği bir ortamda ayakta kalan en büyük güç barolar, avukatlar ve özellikle İstanbul Barosu. İstanbul Barosu etnik kökeni, mezhebi, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin hakkının güvencesi. Bu dönemde İstanbul Barosu bunu kanıtladı, her yerde hak mücadelesi verdi, herkesin hakkının koruyucusu oldu. " dedi.

        Seçim sonuçları şöyle:

        - Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Ümit Kocasakal: 14435 oy. Yüzde 65.84

        - Hukukun Üstünlüğü Platformu Abdullah Arar: 2855 oy Yüzde 13.02

        - Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu Yıldız İmrek ve Ercan Kanar: 1763 oy. Yüzde 8.04

        - Milliyetçi Avukatlar Grubu Ali Rıza Kaplan: 1502 oy. Yüzde 6.85

        - Çağdaş Avukatlar Grubu Ayhan Erdoğan: 1369 oy. Yüzde 6.24

        Katılımın yüzde 68,38 olduğu seçimde,baroyönetimi için yarışan Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Abdullah Arar; 2 bin 855, Özgürlükçü ve Demokrat Avukatlar Grubu Eşbaşkan adayları Ercan Kanar ve Yıldız İmrek; bin 763, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Ali Rıza Kaplan; bin 502 ve Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ayhan Erdoğan da bin 369 oy aldı.

        ANKARA'DA KAZANAN İSİM HAKAN CANDURAN OLDU

        Ankara Barosunun 63. Olağan Genel Kurulundaki seçimlerde Baro Başkanlığına, "Demokratik Sol Avukatlar" grubunun adayı Hakan Canduran seçildi.

        Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki Genel Kurul, bugün yapılan seçimlerle sona erdi. Seçimler sonucunda 3 bin 552 avukatın oyunu alan Canduran, Ankara Barosunun yeni başkanı oldu.

        Seçimlerde, diğer başkan adayları ve aldıkları oylar şöyle:

        Baroda Birlik Grubu adayı Bülent Yağmur 796, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Murat Yılmaz 630, Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu adayı Medeni Ayhan 120, DSA Taban Hareketi adayı Fatih Deniz Alaeddinoğlu 3 bin 178, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Seyit Kıvanç Koç bin 72, Sol Avukatlar Grubu adayı Bülent Turhan Gündüz 167.

        Canduran, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, "Ankara Barosu, Cumhuriyetin değerlerine, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına aykırı davrananlara karşı gene dimdik duracak, gerekirse sokaklara inecektir" diye konuştu.

        Öte yandan, bir avukat seçimde "başkan adayı" olarak, Çakal Carlos'tan Filistinli militanlara, Baader-Meinhof üyelerinden Cezayirli direnişçilere kadar birçok sanığın avukatlığını yapan ve "Şeytanın Avukatı" olarak anılan Jacques Verges'in ismini yazdı. Verges'in ismi, birleştirme tutanağında da yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ