Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dede ve nine, torun kurbanı, Ankara'da vahşi cinayet

        Bedirhan ÖZYİĞİT/ANKARA

        Başkent Ankara’da 2 gün önce Hasan Ü. ve Zahide Ü. çiftinden haber alamayan yakınları, çilingir yardımıyla açtıkları evde çifti kanlar içinde yerde buldu. 11 yerinden bıçak darbesi alan Hasan Ü. ile 5 yerinden bıçaklanan Zahide Ü.’nün olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşıldı. Polis, yaşlı çiftin kapıyı tanıdık birine açtığından şüphelendi.

        Polis, cinayetin işlendiği gün ortadan kaybolan çiftin torunu 17 yaşındaki H.Ü.’nün olay yerine çağrılmasını istedi. Ancak babası tarafından telefonla aranan ve dede ile ninesinin öldüğü haber verilen H.Ü. ortaya çıkmadı. Daha önce yaşlı çiftten defalarca para isteyen ve uyuşturucu kullandığı öne sürülen torun H.Ü., bir numaralı şüpheli sıfatıyla aranmaya başlandı.

        Polis ekipleri şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Olayın gerçekleştiği Mamak ve Altındağ ilçelerinde araştırma yapan polis, zanlının bir sokakta izine rastladı. Polis ile zanlı arasında kovalamaca yaşandı. Ara sokaklarda izini kaybettirmeye çalışan H.Ü., gecekondu bölgesinde kıskıvrak yakalandı. Şahsın, kanlı elbiseleriyle kaçmaya çalıştığı öğrenildi. Gözaltına alınan H.Ü.’nün ifadesinde dedesinden para istediğini ve 5 lira verince sinirlenerek cinayeti işlediğini itiraf ettiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ