Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç hem ağladı, hem ağlattı

        İsmet ACAR / Uğur USLUBAŞ / BURSA

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplu açılış töreni, 18 Büyükşehir Belediye başkanıyla toplantı ve Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreni için geldiği Bursa'da, büyük ilgi gördü. Başbakandan önce kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı BülentArınç, konuşmasıyla Davutoğlu'nu ağlatırken, kendisi de hem konuştu, hem gözyaşı döktü.

        BülentArınç, Başbakan Davutoğlu ile birlilkte cuma namazından çıkarken yanlarına gelen Arap kökenli bir kişinin "Siz İslam ümmetinin izzeti oldunuz" dediğini belirtirken, hem kendisi, ben de Başbakan Davutoğlu ağladı.

        ULUŞEHİR BURSA'DAN KUDÜS'E SELAM OLSUN

        Başbakan olduktan sonra ilk kez Bursa'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu 721 milyon lirayı bulan 21 eserin toplu açılış törenine katıldığı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) yaptığı konuşmasına "Uluşehir Bursa'dan Kudüs'e bin selam" diyerek başladı. Bursa'ya övgüler yağdıran Davutoğlu, özellikle Kudüs konusuna ağırlık verdiği konuşmasında "Bursa'nın işgal altında kaldığı günleri unutmayın. İşgalcilere Bursa meydanından sesleniyoruz. İzzetli ve onurlu Filistinliler, izzetli ve onurlu Müslümanlar, insanlık bu işgale izin vermeyecektir. Mescidi Aksa da bir gün istiklaline kavuşacaktır. Kudüs bize tarihin emaneti ve ilk kıblemizdir" dedi.

        Dünya unutsa biz Kudüs'ü unutmayacağız, unutturmayacağız" diyen Başbakan Davutoğlu, "Kudüs'ün son özgürlük dönemi bizim dönemimizdir. Kudüs bize Hazreti Ömer'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni'nin, son Osmanlı askerinin emanetidir. Herkes unutsa biz unutmayız. Kudüs bizim davamızdır. Biz tüm gücümüzle o mazlum Suriyeli'nin de Kudüs'ün de yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        Açılış töeni öncesinde cuma namazını Ulu Camii'de kılan Başbakan Davutoğlu'na Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Cami çıkışında yaya olarak tarihi belediye binası ve valiliğe geçen Davutoğlu'nu görebilmek istiyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ