Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirmek üzere TBMM HDP Grup Yönetim toplantı salonunda açıklama yaptı.

        HABERTURK.COM

        HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirmek üzere TBMM HDP Grup Yönetim toplantı salonunda açıklama yaptı. İmralı heyetinde de bulunan Sırrı Süreyya Önder, "Heyette değişiklik olacak mı?" sorusuna, "Hayır, değişme yok" yanıtını verdi.

        Heyette yer alan bir diğer isim Pervin Buldan ise "Kesintiye uğrayan sürecin, heyetimizin görüşmeleri sonucunda sürdüğü yönünde bir izlenim edindiğimizi belirtmek isterim" diyerek, "Çözüm Süreci tıkandı mı?" tartışmalarıyla ilgili önemli bir mesaj vermiş oldu.

        İşte HDP İmralı heyetinin açıklamalarından satır başları:

        PERVİN BULDAN: YAPICI BİR TUTUM İÇİNDEYİZ. SÜREÇ DEVAM EDİYOR

        "Heyetimizin İmralı’ya gitmesinin engellenmesi sürecin sonlandığı gibi olumsuz sonuç doğuracaktır. Heyetimizin ortaya koyduğu barış ısrarına karşı, hükümetin verdiği cevap, müdahale ve çözümsüzlük dili olmuştur. Yapılması gereken kesintiye uğramış diyalog kanallarını bir an önce açmak olmalıdır. En çok da hükümet ve devlet yetkilileri bilmektedir ki partimiz ve heyetimiz barışa katkı sunmak konusunda son derece yapıcı bir tutum içinde olmuştur. Bu kararlılığımız bundan sonra da devam edecektir.

        Heyetimizin yürüttüğü bazı temas ve görüşmelerin sonucunda, çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi konusunda karşılıklı iradenin ortaya çıktığı izlenimini edindiğimizi belirtmek isterim."

        SIRRI SÜREYYA ÖNDER: HEYETTE DEĞİŞİKLİK YOK

        "Biz bu tür takvimlendirme anlayışına çok sıcak bakmıyoruz. Bu iş neredeyse saatlerin bile önemli olduğu ciddi bir meseledir. Bu görüşmelerin tekrar kaldığı yerden devam etmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Sanırız hükümet de meselenin bu yöndeki ağırlığını kavrayacaktır. Heyeti Öcalan belirledi, onun dışında kimse tayin edemez, heyette bir değişiklik olmayacak. Yarın da 3 gün sonra da olabilir. Bunu karşılıklı belirleriz. Tekrar karşılıklı olarak bu irade beyanı daha kıymetlidir. Belli noktalarda benzer, müşterek, belli noktalarda hala ayrı düşünüyoruz."

        İDRİS BALÜKEN: BİZİMLE DETAYLI BİR YOL HARİTASI PAYLAŞILMADI

        "Burada kamuoyu üzerinde yapılmış olan polemiklerin getirmiş olduğu bazı sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıların aşılması için de birtakım görüş alışverişleri oldu. Sürecin hızlandırılması noktasında karşılıklı bir irade beyanının şekillendiği somut bir sonucu sizlerle paylaşabiliriz. Bugüne kadar detaylı bir yol haritası henüz heyetimizle paylaşılmış değil. Bizimle yol haritası taslağı paylaşılmış durumda. Biz bunun detayının bir an önce paylaşılması gerektiğini savunuyoruz. Dün yapmış olduğumuz görüşmenin çerçevesi, sorun alanlarını giderme üzerinde şekillendi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ