Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türk-Rus kadın dayanışması Rus uyruklu Yuliva Yuryevna Pikolova Türk uyruklu eski kocasına dolandırıcılık davası açtı

        HABERTÜRK

        Rus uyruklu Yuliva Yuryevna Pikolova, 1997’de kendisini işadamı olarak tanıttığını öne sürdüğü İ.Y.C. ile evlendi. Bu evlilikten bir de kızları olan çift, 2002’de boşandı. Mahkeme kızın velayetini babaya verdi. Pikolova, kızına yakın olmak için İzmir’in Urla İlçesi’ne taşındı. Bir süre sonra eski kocasının müşterek evlerinin tüm hissesini almak için kendisini dövdüğünü öne süren Pikolova şikâyetçi oldu. İ.Y.C. Urla Sulh Ceza Mahkemesi’nde 3 bin 320 lira para cezasına çarptırıldı. İddiaya göre eski kocası takip ve tehdit ettiği için Pikolova İstanbul’a taşındı.

        ‘5-6 SAHTE EVLİLİK YAPTI’ İDDİASI

        İ.Y.C., eski karısının daha önce birlikte yaşadıkları evdeki eşyaları alıp götürdüğü, bazılarını kırıp döktüğünü öne sürüp, iddiaya göre sahte faturalarla icra takibi yaptırdı. Borçlu olmadığına dair menfi tespit davası açan Pikolova, yaptığı araştırmada eski kocasının sahte muvaffakatname ile kızını Amerika ve başka ülkelere götürdüğünü de tespit etti. Bunun üzerine de İ.Y.C. hakkında ‘dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik” suçlarından suç duyurusunda bulundu. Pikolova, dilekçesinde eski eşinin kendisini farklı kişiler olarak tanıttığını, bu yolla 5-6 kez resmi evlilik yaptığını savundu. Pikolova’ya sürpriz destek ise İ.Y.C. ile halihazırda evli olan Özlem Özşahin C.’den geldi. Özlem Özşahin C., Pikolova için savcılığa ifade verip “Eşim İ.Y.C. internetten kırık-dökük eşya fotoğrafları indirdi, bunu eşi Yuliva’nın yaptığını söyledi. Bunu eski eşine yapabilen, bana da yapabilir” dedi.

        İCRA TAKİBİ DURDURULDU

        Özlem Özşahin C.’nin kendisini aldattığı gerekçesiyle İ.Y.C.’den şu anda ayrı yaşadığı öğrenilirken, Yuliva Yuryevna Pikolova’nın avukatı Bahar Uluhan, “İşadamı İ.Y.C.’nin şu anki karısı gelip tanıklık yapmak istediğini söyledi. İfadesi sonrasında Yuliva’ya olan icra takibi durduruldu” dedi. İ.Y.C.’nin avukatı Ferda Arpacı ise “Söylenenlerin hepsi yalan” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ