Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova’da CHP’li belediyenin kestiği ağaçlarla ilgili olarak tavrını açıklarken, "Diyorlar ki, Kılıçdaroğlu neden sessiz. Hiçbir ağacın kesilmesinden yana değilim. Asla ve asla" dedi. Kılıçdaroğlu, katıldığı CHP topla

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova’da CHP’li belediyenin kestiği ağaçlarla ilgili olarak tavrını açıklarken, "Diyorlar ki, Kılıçdaroğlu neden sessiz. Hiçbir ağacın kesilmesinden yana değilim. Asla ve asla" dedi. Kılıçdaroğlu, katıldığı CHP toplantısında bir partilinin sözlerine kızarak, "Onu buraya getiren arkadaş CHP’li değil, AKP militanı herhalde" dedi.

        Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği bölge toplantısına katılmak üzere geldiği Adana’da bu sabah CHP’li Karataş Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye binasında Başkan Boğaçhan Ünal tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu’nun ziyareti, basına kapalı yapıldı. Burada düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye çalışanlarıyla fotoğraf çektirip partisinin il merkezinde Seyhan Otel’de düzenlediği bölge toplantısına katıldı. Ancak otelde 24 kez üst üste elektrik kesilince Kılıçdaroğlu, konuşmasına 10 dakika ara vermek zorunda kaldı.

        YALOVA’DA KESİLEN AĞAÇLAR

        Kılıçdaroğlu Yolava’da CHP’li belediye tarafından kesilen ağaçlarla ilgili olarak şöyle konuştu:

        "Nerede bir yeşillik, ağaç ve çiçek varsa korunmasından yanayım. Hiçbir siyasi partide olmayan bir genel başkan yardımcılığımız var. Adı doğa hakları. İnsanın hakkı varsa doğanın da hakkı vardır. Diyor ki, ’Efendim diyor, Gezi Parkı’nda ağaçlar kesildi kıyameti kopardınız.’ Evet kıyameti kopardık. Ben değil, ben de bir parçasıydım ama asil kıyameti koparanlar İstanbul’da oturanlardı, gençlerdi. Kendi kentlerine sahip çıkıyorlardı. Sen Yalova dolayısıyla üzüntünü dile getirdiğin için teşekkür ediyorum. Demek ki, Gezi Parkı’na hak vermeyi yeni yeni öğrendin; bu da bir aşama. Yeşillik ve güzelliğin olduğu her yerde insan mutlu olacaktır. Ağacı kesmek, tabiatı tahrip etmek doğru değildir. Bu konuda en çok duyarlı olan partilerden birisiyiz. Bu duyarlılığımızı da sonuna kadar koruyacağız."

        "ÖN SEÇİM" DİYE BAĞIRANA SİNİRLENDİ

        Kılıçdaroğlu konuşma yapmak için kürsüye yürürken bir partilinin ’Ön seçim istiyoruz’ diye bağırmasına tepki göstererek, "Onu buraya getiren arkadaş CHP’li değil, AKP militanı herhalde. Kimse şunu unutmasın. Kimseye kişisel şov yaptırmayacağım. Bu partiye, demokrasiyi getiren kişiyim. Genel başkan seçimi dahil yüzde 33 cinsiyet kotası dahil, hiçbir partide olmayan demokrasi kültürünü bu partiye getirdik. Daha da getireceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ