Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dünya Engelliler Günü, belediye başkanı gününü tekerlekli sandalyede geçirdi

        İsmet ACAR / BURSA

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir gününü tekerlekli sandalyede geçirme kararı alan Bursa'nın merkez ilçelerinden Yıldırım'ın AK Partili Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, belediyeye gelir gelmez talimatı üzerine kendisi için getirilen tekerlekli sandalyeye oturdu. Belediyenin taş döşeli bahçesinden binanın kapısına kadar kullandığı tekerlekli sandalye ile gelen ve yardım almayan başkan, buradan rampayı çıkarak, binaya girdi ve asansöre binerek, ikinci kattaki makam odasına çıktı.

        Makamda da sandalyeden inmeyen ve çalışmalarına böyle devam eden Edebali, "Bir iki saatimizi böyle geçirmek bile engelli vatandaşlarımızı anlamaya yeter. Yaşamları çok zor. Biz de belediye olarak onların hayatlarını kolaylaştırmak için her şeyi yapıyoruz" dedi.

        "Engelli vatandaşlarımızı anlamak, yaşadıklarını sıkıntıları bire bir gözlemlemek için bir günümü tekerlekli sandalyede geçirdim. Şu an belki sağlıklıyız; ancak birkaç dakika sonra biz de engelli olabiliriz" diyen Edebali, "Her çalışmamızda, planlamalarımızda ve tüm icraatlarımızda engelliyiz gibi düşünüyor ve öyle davranıyoruz. Amacımız, Yıldırım'ı engelliler için daha yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek. Engelsiz Masamız ile de tüm engellilerin sesi olmaya kararlıyız" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ