Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit ve gazi ailelerine ev şoku Şehit ve gazi yakınlarına büyük şok! TOKİ şehit ve gazi yakınlarına tahsis edilen dairelerin parasını talep etti

        Neşet KARADAĞ-İsmet ACAR/HABERTÜRK

        Bursa Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi’nde yaptırılan 20’şer daireli iki binadan biri, 18 Haziran 2001’de şehit ve gazi yakınlarının kullanımına tahsis edildi. Ancak TOKİ geçen hafta şehit ve gazi yakınlarına evlerin artık kendisine ait olduğunu bildirdi. TOKİ evleri içinde oturanlara 44 ile 55 bin lira arasında satacaklarını kaydetti. Yüzde 10 peşinat talep eden ve 240 ay taksit yapacağını belirten TOKİ, aksi takdirde 30 gün içinde evlerini boşaltmalarını istedi.

        ‘SIVACI KADAR OLAMADI’

        Mardin Dargeçit’te 1996’da şehit olan Uzman Çavuş Bilal Batırır’ın eşi Hatice Batırır, TOKİ yetkililerinin, “Yapacağımız bir şey yok. Bu parayı ödemeniz gerekiyor” dediğini anlattı. Batırır, “Vatana canımı, kocamı verdim. Kucağımda 4 aylık ve 2.5 yaşındaki çocuğumla yapayalnız kaldım. Devlet şehidine verdiği evi bile fazla gördü” dedi. Devletin, evini Diyarbakır’da şehit olan Astsubay Necdet Aydoğdu’nun ailesine bağışlayan sıva ustası kadar olamadığını belirten Batırır, “Devletimizin sıvacı kadar insanlığı, vicdanı yok” diye gözyaşı döktü. 1995’te vatani görevini yaparken roket atışıyla sol kolunu dirsek altından kaybeden 3 çocuk babası Gazi Fikret Dönmez ise kendisinden 47 bin 200 lira istendiğini ifade ederek, “Ben de kolumu geri istiyorum. Verebilecekler mi? Bize bunları yaşatanlara yazıklar olsun” diyerek tepkisini gösterdi. 1991’de Nurhak’ta vurulan Özel Harekât polisi Gazi Mustafa Kara ise “Başbakan’ımız dün Bursa’da ‘ahde vefa’dan bahsediyordu. Hani ahde vefa?” diye konuştu.

        ‘BEN BU PARAYI NASIL ÖDERİM?’

        Polis memuru eşi Hüseyin Aybek 1980’de Batman’da şehit edilen Hamide Aybek de “Böyle bir şey nasıl olur? Ben bu parayı nasıl öderim? Devletimiz bizi unuttu mu? Kocamı şehit verdim. Şimdi ‘Ya para ya çık git’ diyorlar. Kabullenmemiz mümkün mü?” diye tepki gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ