Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Doğalgaz patlamasından geriye harabe sokak kaldı Bursa'da patlama

        Uğur USLUBAŞ / HABERTÜRK

        Evlerinde o anları yaşayanlar, yardıma koşan vatandaşlar ve ekipler tarafından kurtarıldı. Yangın itfaiye ve AFAD ekiplerinin yoğun müdahalesinin ardından güçlükle söndürülürken evleri yanan vatandaşlar geceyi yakınlarının yanlarında geçirdiler. Olaydan sonra soluğu yanan evlerinde alan vatandaşlar, harabeye dönmüş haldeki evlerini görünce dehşete düştü. Yaşanan doğal gaz patlamasından geriye savaş alanlarını aratmayan görüntüler kaldı. Patlamanın ve 7 daire ve 5 dükkan tamamen yanarken, sokak sakinleri yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

        DERS ÇALIŞIYORDU

        Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Tuğba Bayraktar(21), patlamanın dehşetini evde tek başına ders çalışırken yaşadığını anlattı. Bayraktar,"O gün canım okula gitmek istemiyordu. İlk kez hayatımda devamsızlık yapıp okula gitmedim. Ders çalıştığım sırada büyük bir patlama sesi duydum. Balkona çıktığımda gaz fışkırıyordu. Birden alev aldı. Alevler neredeyse yüzüme değecekti. Pencereyi eriten alevler içeriye kadar girdi. Evde benden başka kimse yoktu. Yardım edecek biri aklıma gelmeyince babamı arayıp yardım istedim. Ancak o da işte olduğu için gelmesi imkansızdı. O sırada arka balkondan biri seslendi. Tanımadığım insanlar merdiven uzatıp yukarıya çıkmışlar beni kurtardılar. Yaşadığım şoktan dolayı gece uyuyamadım." dedi.

        10 DAKİKAYLA HAYATLARI KURTULDU

        Olayın bir başka mağduru 38 yaşındaki Havva Genç ise, patlamadan 10 dakika önce iki çocuğunu okula götürmek için evden çıktıklarını, patlamayla birlikte evlerinin tamamen yanıp kül olduğunu anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Genç, "Bir oğlum bir kızım var ikisi de aynı okulda okuyor biri öğlenci biri sabahçı. Kızımı okula götürüp oğlumu alacaktım. Kızımla birlikte evden çıktık. 10 dakika sonra patlama olmuş. Faciayı ucuz atlattık. İyi ki de evde yoktuk. Komşularımız bizi öldü sanmışlar evimiz yangında tamamen küle dönmüş." diye konuştu.

        17 KUŞ TELEF OLDU

        Kazının yapıldığı köşede yem ve kuş satışı yapan dükkanı bulunan Hüseyin Er ise, patlamayı görünce kaçarak kurtulduklarını söyledi. 3 bin liralık zararın olduğunu ifade eden Er, "6 kanarya, 10 muhabbet kuşu ve bir papağanım telef oldu. Tente yandı, yemlerim ıslandı. Yetkililer zararımızı karşılasın. Bizim suçumuz neydi?" diyerek dert yandı.

        ONARIM TAMAMLANINCAYA KADAR GAZ YOK

        Yaşanan dehşetin ardından açıklama yapan Bursagaz yetkilileri, BUSKİ ekiplerinin kanalizasyon çalışmaları sırasında taşıyıcı halatın kopması neticesi düşen künkün doğalgaz borusuna ve elektrik hattına aynı anda zarar vermesi nedeniyle doğalgaz yangını meydana geldiği belirterek güvenli dağalgaz arzının sağlanması için başlatılan çalışmalar tamamlanana kadar bölgeye doğalgaz verilemeyeceği duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ