Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 17. kattan düşen işçi öldü, ankarada işçi ölümü

        Çiğdem YILMAZ / HABERTÜRK

        Koç Kuleleri'nden 17. katından düşerek hayatını kaybeden Rıza Açıkgöz'ün ailesi, oğullarının hakkını hukuki yollarla arıyor. Yozgat'ta yaşayan anne Emine ve baba Mehmet Açıkgöz, inşaat firmasının kendilerini arayıp sormadığını belirterek, tek isteklerinin oğullarının geride bıraktığı eşi ve iki çocuğunun geleceğini kurtarmak olduğunu söyledi.

        Oğlundan geriye kalan fotoğraflara bakarak gözyaşı döken anne Açıkgöz, oğlunun ölümünün ardından hayatlarının karardığını söyledi.

        Asıl mesleği garsonluk olan Rıza'nın inşaatta kaynakçı olarak çalıştırılmasına anlam veremediklerini söyleyen acılmı anne, "Benim oğlumun asıl mesleği garsonluktu. Ne kaynakçı belgesi, ne de ustalığı vardı. Bir buçuk aydır inşaatta kaynakçılık yapıyordu. Benim oğluma neden çalışması için izin verdiler. Kimler bu hakkı onlara tanıdı, hesabını sormadı" dedi.

        Oğlunun çalıştığı inşaatta 12. kattan yine Yozgatlı olan bir inşaat işçisi gencin daha öldüğüne dikkat çeken anne Açıkgöz, "Ölüm anını gören oğlum bize mahkemede şahitlik edeceğini, inşaatta insana değer verilmediğini, gözlerinin önünde ölen arkadaşının mahkemesine çıkarak şahitlik edeceğini anlatırdı. Çok adaletli, gözü kara bir çocuktu. Onun gidişi ile dünyamız karardı, hayatımız zindana döndü. Hiç olmazsa geride bıraktığı yavrularının, eşinin geleceği kurtulsun istiyoruz" dedi.

        Rıza'dan geriye gözüyaşlı bir eş ve iki çocuk kaldığını anlatan Emine Açıkgöz, "5 yaşındaki oğlunu ‘Baban cennete gitti' diyerek avutuyoruz. Bize ‘Madem babam cennete gitti, cennetin telefonu yok mu, arayıp babamla konuşacağım' diyerek ağlıyor. Firma yetkilileri bu güne kadar ne bizi arayıp sordu, ne de bu çocuklar ne olacak diye endişeye düştü. Biz de hakkımızı yasal yollarla arayacağız" diye konuştu.

        Oğlunun ölümünün ardından sağlık problemleri artan baba Mehmet Açıkgöz de şirket sahiplerinin ilgisizliğinden dert yandı. Rıza'nın 4 çocuğundan en büyüğü olduğunu söyleyen baba Açıkgöz, oğlunun 16 Ekim saat 14.15'de inşaattan düşerek olay yerinde can verdiğini belirterek, "Bizi saat 14.30'da arayarak olayı söylediler. Oğlumun çalıştığı yer 17. katta. Bildiğiniz köy damı gibi düz bir zemin. Hemen kenarı boşluk. Belinde güvenlik kemeri olmadığını söylüyorlar. Biz kemerin düştükten sonra çıkarıldığını duyduk. Gözümüzle görmediğimiz için bir şey diyemiyoruz fakat madem oğlum kemeri takmadı neden o şekilde çalışmasına izin verildi? Oğlum düştükten sonra inşaatte fileli önlem alındı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ