Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit ve gazi ailelerine ev şoku yaşatan TOKİ'den geri adım TOKİ'den geri adım

        İsmet ACAR / HABERTÜRK

        HABERTÜRK'ün konuyu gündeme getirmesinin ardından aileleri ziyaret eden TOKİ yetkilileri, rakamı en alt düzeye, sembolik bir miktara düşürme sözü verdi. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'la da telefonla görüşüp aynı sözü alan aileler, büyük sevinç yaşadı.

        Göçmen konutlarının arazisine yaptırılan apartmandaki 20 daire, 18 Haziran 2001'de gerçekleştirilen tören ve çekilen kura ile şehit ve gazi yakınlarının kullanımına tahsis edildi. Hak sahiplerine ayrıca dönemin Devlet Bakanı Mehmet Çay'ın imzaladığı tahsis belgeleri verildi. 13 yıl aradan sonra TOKİ, 'Şehit ve Gazi Apartmanı, Şentürk' ismi konulan 20 daireli binada oturan şehit ve gazi yakınlarına geçtiğimiz hafta mülkiyetin kendilerine geçtiğini, evleri içindeki hak sahiplerine satacağını, daire bedellerinin de 44 bin ile 55 bin lira arasında olduğunu bildiren belge gönderdi. Belgede TOKİ; yüzde 10 peşinat isteyen ve 240 ay taksit yapacağını bildiren TOKİ; daireleri almak istemeyenlerden de evlerinin anahtarlarını getirmelerini istedi.

        HABERTÜRK'E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

        Konuyu HABERTÜRK gazetesi gündeme getirince TOKİ geri adım attı. Bugün öğle saatlerinde apartmana gelen TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seyid Karaoğlu ve TOKİ Göçmen Konutları Koordinatörlüğü görevlisi Yasin Acun, şehit yakınları ve gazi aileleriyle görüştü. Aileler bu sırada TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'la da telefonla görüştürüldü. Yaklaşık iki saat apartmanda kalan TOKİ yetkilileri, binadan açıklama yapmadan ayrıldı.

        "YANLIŞLIK OLMUŞ"

        Aileler adına bina önünde açıklama yapan hak sahiplerinden gazi Mustafa Kan,TOKİ görevlilerinin kendilerine rakamı en alt düzeye ve sembolik bir boyuta çekme sözü verdiğini söyledi. 1991'de Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevliyken Nurhak ilçesinde teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanıp, sol tarafı kısmi felç olan Kan, "Yetkilerle bir araya geldik. Bize gönderilen yazıların yanlışlıkla gönderildiği söylediler. Gelen görevliler, para almama gibi bir durumun söz konusu olamayacağını, ama miktarın en alt düzeye, hatta sembolik bir rakama çekileceği sözünü verdi. Şu an için başka bir rakam bildirmediler. Muhtemelen birkaç gün içinde hesaplanacak. Bizler şehit ve gazi aileleri olarak durumumuzu gündeme taşıyan Habertürk Gazetesi'ne teşekkür ediyoruz. Onlar yazınca gözler bize döndü ve sorunumuz inşallah çözülüyor. Bizi memnun edecek bir miktar belirleneceğini söylediler ve biz de öyle umuyoruz. Yılbaşına kadar tapularımıza kavuşabileceğimizi söylediler, sevinçliyiz" diye konuştu.

        "BİZ BU EVLERİN BELEDİNİ ÇOKTAN ÖDEDİK"

        Vatani görevini yaptığı sırada, 1997 yılında Hakkari Yüksekova'da teröristlerce döşenen mayına basması sonucu iki ayağını da kaybeden gazi Selçuk Çelik ise "TOKİ başkanı ile de bir telefon görüşmesi oldu. Her türlü imkanı bizlere sunacaklarını, yazıda yanlış anlaşılma olduğunu ve bu durumun düzeltileceğini ilettiler. Bizler de yetkililere güveniyoruz. Üzücü bir olay yaşadık, ama sonuçta mağduriyetimiz galib giderilecek. Bunu söylediler" şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

        Mayına basması sonucu gazi olan hak sahibi Erdal Burhan da "Görüştük, bu evlerin bedelini zamanında ödediğimizi düşündüğümüzü söyledik. Gereğinin yapılmasını istedik. Para konusunu konuşmadık. Öyle bir pazarlığa girmeyiz. Onun pazarlığını yapmayız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ