Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gezi eylemleriyle ilgili davada 8 tahliye

        İzmir'deki Gezi Parkı odaklı eylemlere katılan ve haklarında açılan davada, "2911 sayılı yasaya muhalefet", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek" iddialarıyla on yedişer yıl hapis cezası istemiyle yargılanan 8 sanık beraat etti.

        İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki tutuksuz sanıklar Elif K, İbrahim K, Erhan İ, İzzet U, Kubilay Y, Ozan A, Vedat Y. ve Orhan Ö. katılmadığı duruşmada, avukat Dinçer Çalım hazır bulundu.

        Cumhuriyet savcısı sanıkların tüm suçlardan beraati yönünde mütalaa verdi.

        Avukat Dinçer Çalım da mütalaaya katıldıklarını belirterek, "Gezi eylemlerinin özgürleştirici, demokratik tepkilerin gösterildiği eylemler olduğunu", dosyada herhangi bir polisin şikayetçi veya mağdur olarak yer almadığını, sanıkların polise karşı mukavemette bulunmadıklarını, iddianamede ileri sürüldüğü gibi suç işlemediklerini, tüm sanıkların beraatine karar verilmesini talep ettiklerini söyledi.

        Mahkeme heyeti, sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair somut delil olmadığı, silahlı eyleme katılmadıkları gerekçesiyle tüm suçlardan beraatine karar verdi.

        Avukat Çalım, sanıkların işlemedikleri suçlar nedeniyle 6 ay tutuklu kaldıklarını, mahkemenin verdiği hükmün doğru bir karar olduğunu, bunun diğer davalara da emsal olacağını belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ