Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gözler KPSS soruşturmasında

        Cemal DOĞAN / HT GAZETE

        CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın, Gebze Teknik Üniversitesi ziyaretinde ‘paralel yapı’nın sınavlarda soruları çaldığı ve devlet kurumlarına sızdığı yönündeki sözleri, gözlerin 2010 yılında gerçekleştirilen tartışmalı KPSS’ye çevrilmesine yol açtı. 4 yılı aşkın süredir devam eden KPSS soruşturmasında şüpheli sayısının 3 bin 500’e ulaştığı ve bunlardan 2 bin 716’sına ait HTS (cep telefonu üzerinden yapılan görüşmelere ilişkin bilgiler) kayıtlarının beklendiği belirlendi.

        KOPYA SKANDALI

        10-11 Temmuz 2010’da yapılan KPSS’de, Genel Yetenek sınavından bin 29 adayın, Eğitim Bilimleri sınavından 350 adayın tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldığı ortaya çıkmıştı. Savcılık, bu sonuçların ardından soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmada, Eğitim Bilimleri testindeki 116 sorunun ham halinin, bir adayın e-mail adresine gönderildiği açığa çıktı. Soruşturmayı 4 yılda sonuçlandıramayan Savcı Şadan Sakınan’ın yerine atanan savcı Yücel Erkman, sınavda 120 sorudan 110 ve üzeri soruyu doğru yanıtlayan 2 bin 676 kişi ile birlikte toplam 2 bin 716 kişinin HTS kayıtları ve GSM numaraları üzerinde gerekli araştırmaların yapılmasını istedi.

        Toplam 2 bin 716 kişinin HTS araştırması devam ederken, soruşturmadaki şüpheli sayısının da 3 bin 500’e yükseldiği ortaya çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ