Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Vakkas’ın ‘kimlik’ çilesi

        KAHRAMANMARAŞ’ta yaşayan evli 3 çocuk babası 45 yaşındaki Şadi Vakkas İşçi, 2003’te çalışmak için İstanbul’a gitti ve kardeşinin yanına yerleşti. Ancak bir süre sonra Zeytinburnu’ndaki eve giren bir hırsız, İşçi’nin bazı zihniyet eşyalarını ve kimliğini çaldı. Polis merkezine giderek kimliğinin çalındığını bildiren İşçi, olaydan bir ay sonra geldiği Kahramanmaraş’ta yeni bir kimlik çıkarttı.

        ‘2 YIL EVDEN AYRI KALDIM KAÇAK HAYATI YAŞADIM’

        Yurtdışında çalışmak için sabıka kaydı almak üzere 2007’de adliyeye giden İşçi, hakkında çeşitli illerde açılmış 36 dava ve yakalama kararı bulunduğunu, mal varlığına da ihtiyati tedbir kararı konulduğunu öğrendi. Çalınan kimliğiyle İşçi’nin adına hiç gitmediği İzmir ve Uşak’ta iki sahte şirket kurulmuş, çekler yazılmış, birçok kişi dolandırılmıştı. Çaresiz hukuk mücadelesi başlattı. İşçi, “Bendeki kimlik sahte, dolandırıcıların çıkarttığı kimlik gerçek görünüyordu. Kimseye bir şey anlatamıyorsunuz. Avukat, yakalanırsam cezaevine gönderileceğimi söyledi. Bu yüzden kaçak hayatı yaşadım. Evden 2 yıl ayrı kaldım, çocuklarımı dahi göremedim” diyerek anlatıyor yaşadıklarını.

        3 MİLYONLUK BORCU 30 BİNE DÜŞÜRDÜ

        7 yıllık hukuk mücadelesinin sonunda İşçi, el yazısı örnekleri ve parmak izi sayesinde, 36 dava ve 3 milyon liraya yakın borçtan mahkemede aklandı. Ancak derdi bitmedi. Kimliğiyle adına kurulan şirketlerin bu defa da 30 bin lira vergi borcu çıktı. Vergi Mahkemesi’ne başvurup reddedilince Maliye Bakanlığı’na müracaat etti. Şimdi bir umut, gözü Ankara’da. “Artık ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum, Maliye Bakanlığı’ndan iyi haber gelirse bu yük omuzumdan tamamen kalkacak” diyor. Ancak sonuç alamazsa ya 30 bin lirayı ödeyecek ya da 3 ay ile bir yıl arasında hapis yatacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ