Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Davutoğlu: Kim olursa olsun makama saygı göstermeli

        Konya'da 'Devrim şehidi' Kubilay'ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ileri sürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A., okulundan alınarak çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 16 yaşındaki M.E.A.'nın avukatı Barış İspir, tutukluluğa itirazda bulundu.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kim olursa olsun makama saygı gösterilmeli” dedi.

        KILIÇDAROĞLU TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklanan lise öğrencisiyle ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Hırsız dedi diye 16 yaşındaki evladımız tutuklanırken, asıl suçluların çaldıkları faiziyle geri veriliyor. İşte Yeni Türkiye'deki hukuk!" dedi.

        O ÖĞRENCİNİN ANNESİ KONUŞTU

        16 yaşındaki M.E.A.'nın annesi oğlunun okuldan polisler tarafından alınarak tutuklanmasının Türkiye'nin ayıbı olduğunu söyledi. Anne N.G. kendisini okuldan aradıklarını ve oğlunu almak için polislerin geldiğini söylediklerini aktardı. Oğlunu görmek için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gittiğini söyleyen N.G. "Yanında bulunan polis memuru konuşmamıza izin vermedi. Oğlum bana tebessüm edip kısık bir sesle 'Korkma annem' dedi. Tutuklanacağını düşünmüyordu. Son derece rahattı. Bana annem sen eve git. Buralarda rezil olma. Ben de ifademi verip eve geleceğim" dedi. Tutuklanması tam anlamı ile bizim için bir şok oldu" diye konuştu.

        "Benim oğlumun tutuklanması hukukun, düzenin, Türkiye'nin ayıbıdır" diyen N.G. Benim oğluma terörist muamelesi yaptılar. Ben oğlumu okula gönderdim, devlet onu okuldan alıp cezaevine gönderdi" diyerek tepkisini dile getirdi.

        Oğlunun 16 yaşında kanı kaynayan bir genç olduğunu da dile getiren N.G.,"Benim oğlum kesinlikle suçsuz diyemem. Oğlumun yaptığı hatadan dolayı cezaevine konulmasına içim yanıyor. Tutuksuz yargılanabilirdi. Üstelik okuldan polisin alması da son derece yanlış. Polis beni arayıp durumu iletseydi. Evladımı kendi ellerimle ifade vermeye gönderirdim" dedi. M.E.A.'nın avukatı Barış İspir, liseli gencin tutuklanmasına itiraz edip, tahliye edilmesi için yaklaşık 100 avukatında imzasıyla birlikte hazırladığı dilekçeyi 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne verilmek üzere 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ