Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM’de Çiçek’in sözleri konuşuldu Habertürk'ün röportajı ses getirdi Cemil Çiçek'in 4 eski bakanla ilgili sözleri çok konuşuldu

        HABERTÜRK/ANKARA

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in gazetemiz yazarı Balçiçek İlter ile yaptığı röportajda 4 eski bakanla ilgili söylediği “Yüce Divan’a gitmezlerse tartışmalar sürer durur, giderlerse mahkeme karar verir ve üzerinde fazla durulmaz” sözleri, dün siyasi partilerin başlıca gündem maddesi oldu.

        Parti temsilcileri ve milletvekilleri, düzenledikleri basın toplantılarında Yüce Divan konusunu değerlendirdi.

        CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Hükümetin içinden kimi zaman başka sesler geliyor ama asıl büyük ağabey ‘Dur’ diyor, ‘Şöyle yapın, böyle yapın’ diyor. Talimatlar veriyor. Büyük ağabey, durduruyor. Büyük ağabeyin kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Büyük ağabeyden onay alamıyorlar. Ama Yüce Divan meselesi bu iktidarın peşini bırakmaz. CHP olarak biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını kovalayacağız” açıklamasını yaptı.

        MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de “Yüce Divan’dan birileri kaçıyorsa gerçek bir yargılamadan kaçacak gerekçeleri var demektir. Bir insan yüzde yüz kazanacağı, aklanacağını bildiği davaya koşar; yüzde yüz kaybedeceği davadan da kaçar” ifadesini kullandı.

        MİLAD Partisi Genel Başkanı İdris Naim Şahin ise “Ülkede tek adam vardır, önemli olan onun ne dediğidir, diyeceğidir; gerisi bugün için ‘off’tur, tatildedir. Yüce Divan’a gitmelerinde çok geç kalınmıştır ama biletleri açığa alınmıştır, o biletler bir gün kullanılır” diye konuştu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Türkiye’de hiç kimsenin hukuktan kaçmaması gerektiğini söyledi. Zeybekci, “Maalesef olağanüstü dönemler yaşadık. Binlerce sayfalık iddianamelerin çuvallarla dolu belgelerin, mahkemelerde 15 dakika içinde kararlar verildiği tutuklama kararlarının, gözaltı kararlarının olduğu anormal dönemler yaşadık. Bu dönemlerde çıkan 4 eski bakan ile ilgili iddiaların çok sağlıklı bir şekilde, Türkiye’nin bunları değerlendirmesi lazım’’ dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ