Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bacaklarını dolaba koyup havuza giriyor 7 yaşındaki Miraç Öğmen protez bacaklarını çıkararak havuza giriyor

        Ayfer-Savaş Öğmen çiftinin engelli dünyaya gelen çocukları Miraç Öğmen, İnönü İlköğretim Okulu 3'üncü sınıfında eğitim görüyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait havuzda açılan yüzme kursuna katılan Miraç Öğmen'in hedefi iyi bir yüzücü olmak.

        Annesi Ayfer ile birlikte havuza gelip giden Miraç, protez bacaklarını soyunma odasındaki dolaba koyarak kendini suya atıyor. İki bacağı olmamasına rağmen hocaları eşliğinde kısa sürede iyi yüzmeyi atmayı öğrenen Miraç, hedefinin Beşiktaş forması ile milli takıma girmek olduğunu söyledi. Miraç Öğmen, "Bacaklarım olmadığı için yüzebileceğimi düşünmüyordum. Bir yıl önce yüzme kursuna yazıldım. Ama kısa süre sonra kalbimdeki rahatsızlık sonucu bırakıp ameliyat oldum. Şimdi yeniden yüzmeye başladım. Televizyonda iki kolu ve bacakları olmayanların yüzdüğünü görünce bana da cesaret geldi. Kısa sürede iyi bir yüzücü olup bende diğer engellilere örnek olacağım" dedi.

        Miraç'ın İstanbul'da ameliyat olurken Beşiktaş Spor Kulübü yöneticilerinin ziyaretine geldiğini ve kendisini engelli basketbol takımına transfer edeceklerini söylediğini belirten iki çocuk annesi Ayfer Öğmen ise şunları söyledi:

        "Doğan Haber Ajansı'nın haberi üzerine Siyami Ersek Hastanesi, oğlumuzun tüm masraflarını karşılayarak bizi ailece İstanbul'a davet etti. Burada açık kalp ameliyatı olan ve sağlığına kavuşan Miraç, 20 gün sonra memleketi Erzurum'a döndü. Ancak aklında hep ameliyat sonrası kendisini ziyarete gelen Beşiktaşlı yöneticilerin söylediği 'seni kulübümüze transfer edeceğiz' sözü var. Umarım kısa sürede bu hayali de gerçek olur. Ameliyat öncesi yüzmeye geliyordu. Ama hemen sonra ameliyat olunca bırakmak zorunda kaldı. Şimdi yeniden başladı. Her geçen gün daha iyi oluyor. Yüzmeyi çok seviyor. İlk zamanlar rüyasına giriyordu. Yüzmeye gideceği zamanı sabırsızlıkla bekliyor."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ