Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cizre'de gerginlik "Evleri silahla taradılar molotoflarla yaktılar" Cizre Belediye Başkanı: Babamı kaybettiğim 90’lı yılları hatırlattı

        Ahmet YUKUŞ/HABERTÜRK

        İlçede kepenkler açılmazken, hendek kazdıkları onlarca sokakta silahlı nöbet tutan YDG-H üyeleri ile güvenlik güçleri arasında küçük çaplı çatışmalar yaşandı. İlçede yaşana dehşet de dün gözler önüne serildi. HÜDA PAR üyelerine ait ateşe verilen 2 ev ile silahla taranan 10’u aşkın evdeki hasar, olayların vahametini ortaya koydu. Evi ateşe verilen Şemsettin Gözüngü (32), olay sırasında misafirlikte olduğunu belirterek, “Evimi uzun namlulu silahla taradıktan sonra camını kırdıkları pencereden içeri molotofkokteyli attılar” dedi.

        Eşini cep telefonuyla banyoya sığınması için yönlendirdiğini kaydeden Gözüngü, “Kapıyı kırıp içeri giren saldırganlar, evimizi oda oda ateşe verdi. Evimizin banyosu, misafirlikte olduğum evin tarafında yer alıyordu. Eşimi ve çocuğunu kurtarmak için arkadaşlarla dış taraftan duvarı kırıp onları dışarı çıkardık. Duvarı kırmasaydık hamile eşim ve 2 yaşındaki çocuğum yanacaktı” diye konuştu.

        ‘AĞIR SİLAHLAR KULLANILDI’

        Halis Gözüngü (35) ise saat 03.00’te eşi ve 4 çocuğuyla uyuduğu sırada evine silahlı saldırı yapıldığını vurgulayarak, şunları anlattı: “Çocuklar yerde yattığı için hemen onların yanına uzandık. Evimizi delik deşik ettiler, kafamızı yerden kaldıramıyorduk. Çok ağır silahlar kullandılar. Mutfakta çıkan yangını kardeşim ile söndürdük. Eğer söndürmeseydik evimizde büyük bir yangın çıkacaktı. Allah’ın yardımı olmasaydı belki hepimiz ölürdük.”

        ‘Babamı kaybettiğim 90’lı yılları hatırlattı’

        Çatışmada evine kurşun isabet eden Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, “Karanlık eller Cizre üzerinde çözüm sürecini boşa çıkarma gayreti içerisinde. Olaylar bana babamı kaybettiğim 1990’lı yılları hatırlattı” dedi. HÜDA PAR İlçe Başkanı Ahmet Elçin de “Bizim tabanımızdan bugüne kadar kimseye bir saldırı yapılmamıştır. Tabanımıza hâkimiz, provokatör varsa onlar bizden değildir. Barış kapımız herkese açıktır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ