Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem bedirhan gökçeden mehmet akif ersoy açıklaması, "Mehmet Akif Ersoy MİT elemanıydı"

        Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstiklal Marşı'nın şairir Mehmet Akif Ersoy'un 78. ölüm yıldönümünü nedeniyle bir anma programı düzenlendi. Onat Kutlar Salonun da yapılan anma programı ilk olarak Bedirhan Gökçe'nin sahne alması ile başladı. Gökçe'nin sahne almasından önce, Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Daha sonra sahneye çıkan Şair Bedirhan Gökçe, salonu dolduran öğrencileri selamladı.

        "MEHMET AKİF O DÖNEM BİLDİĞİMİZ MİT ELEMANIYDI"

        Mehmet Akif Ersoy'un kısa bir hayat hikayesinden bahseden Gökçe ilginç bir iddiada bulundu. Gökçe, "Herkes zanneder ki Mehmet Akif Ersoy Çanakkale şiirini Çanakkale'de yazmıştır. Mehmet Akif hiç Çanakkale'yi görmemiştir. Çünkü o gün Mehmet Akif, Teşkilatı Mahsusa denen gizli istihbarat haber alma teşkilatında görevlidir. Bildiğimiz MİT elemandır. Önce Almanya Berlin ardından da Arabistan'a gönderilmiştir görevli olarak" dedi.

        "İSTİKLAL MARŞINI BİRİ KULAĞINA SÖYLEDİ"

        Bedirhan Gökçe, İstiklal Marşı hakkında ise bir başka iddia ortaya atarak, "Eline kalemi kağıdı alıp da bu boğaz harbi nedir, var mı dünyada eşi diye başlamışsa bir şiire, Çanakkale'yi yazmışsa o normal bir süreç değildir. Ben 21 senedir şiir yazıyorum ve bu ülkenin radyo programcısıyım. Eğer ben biraz şiirden anlıyorsam bu bir çırpıda yazılmaz. Biraz Akif'i tanıyorsam ve bu normal söz olsun ölçü yerini tutsun diye yazılmış şiir olmaz. Evet birisi Akif'in kulağına söyledi. İlhamen yazılır bazı şiirler, bunu peygambere getirilen vahiy gibi düşünmeyin. İlhamen kalbine doğar ve öyle yazılır" diye konuştu.

        Gökçe, programında Mehmet Akif Ersoy'un, şiirlerini okudu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ