Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski bakanların ek savunmalarının detaylarını Habertürk ele geçirdi

        GAZETE HABERTÜRK

        Eski bakanlardan Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Egemen Bağış’ın mal varlıklarına ilişkin TBMM Soruşturma Komisyonu’na sundukları ek savunmaların detayları ortaya çıktı. Çağlayan ve Güler, eşleri ve çocuklarına ait mal varlıklarının soruşturma konusu olmadığını savundu.

        Çağlayan, 40 bin Euro’luk piyanoya, ‘ev eşyası’ olduğu gerekçesiyle mal bildiriminde yer vermediğini belirtti. Ek savunmalarda dikkat çeken unsurlar şunlar:

        MUAMMER GÜLER: Soruşturmanın bakanlık dönemiyle ilgili olduğunu belirterek, bakanlığı öncesi ve sonrasının soruşturma komisyonunun görev alanına girmediğini savundu. Güler, bu nedenle de eşi, oğlu ve kızının mal varlıklarının soruşturmaya dahil edilmeyeceğini belirtti.

        ZAFER ÇAĞLAYAN: Daha önce mal bildiriminde yer vermediği piyanoyu ev eşyası kapsamında değerlendirdiğini, bu nedenle de mal bildirimine eklemediğini bildirdi. Çağlayan, piyanoyu eşine ait olan 47 bin Euro’nun 40 bin Euro’sunu kullanarak aldığını belirtti. Aylık net gelirinin 40 bin TL olduğunu ifade eden Çağlayan, piyano için ödenen 40 bin Euro’nun 106 bin 400 TL’ye karşılık geldiğini belirterek piyanonun tutarının aylık net gelirin beş katından az olması nedeniyle mal bildirimine konu teşkil etmeyeceğini savundu. Çocuklarının mal bildirimi zorunluluğu olmadığını savunan Çağlayan, buna rağmen çocuklarına ait taşınmazları paylaştığını kaydetti.

        Çağlayan oğlu Çağan’ın Karataş İlçesi’nde aldığı arsanın parasını düğün takılarının bozdurulmasından elde edilen 453 bin Euro ile aldığını bildirdi. Oğlu Kaan’ın ise yine düğünde toplanan paralarla Ankara Mühye Köyü’ndeki araziyi satın aldığını iletti. Çağlayan ayrıca oğlu Kaan’ın düğününde toplanan 2 milyon 537 bin TL değerindeki mücevherin de “kuyumculuk sektörünün merkezi” olması nedeniyle İstanbul’da bozdurulduğunu savundu. Çağlayan, oğlunun düğününe çiçek gönderilmesi yerine Van depremzedeleri hesabına para yatırılmasının istendiğini, 359 bin TL’lik tutarın hesaba geçtiğine ilişkin dekontu komisyona sundu.

        EGEMEN BAĞIŞ: Ankara Çankaya’daki taşınmazını başka bir taşınmazın satışından elde edilen gelirle aldığını iletti. Ankara Konur Sokak’taki taşınmazın annesinin isteği üzerine ağabeyi ile yarı yarıya paylaşıldığını belirten Bağış, bilirkişinin açıklamasını istediği evi ise taksitle aldığını vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ