Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da 7 ocak çarşamba okullar tatil edildi, İstanbul Valisi'nden 'tatil' açıklaması, Okulların tatil edildiği iller

        İstanbul'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bugün okullar tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de yarın idari izinli sayılacak.

        İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Bugünkü olumsuz hava şartlarının yarın da devam etmesi beklendiğinden 7 Ocak 2015 Çarşamba günü de okullar tatil edilmiştir" dedi.

        Açıklamada şöyle denildi:

        "Son hava tahmin raporunda, İstanbul ilinde öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden kar yağışının gece saatlerine kadar il genelinde aralıklı ve yoğun olmasının beklendiği ayrıca sıcaklığın mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyrederek eksi değerlere düşmesi sonucu don ve buzlanma olacağı, kuvvetli rüzgârın da etkisiyle zaman zaman tipiye dönüşecek kar yağışının miktar ve etkisinin artarak yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirilmiştir.Araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu ve öğrencilerimizin sağlığı göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 07 Ocak 2015 Çarşamba günü de bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır"

        İŞTE OKULLARIN TATİL OLDUĞU DİĞER İLLER...

        ANKARA

        Ankara Valiliği, 07-08 Ocak 2015 tarihlerinde (Çarşamba ve Perşembe) Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 2 gün süre ile ara verildiğini duyurdu.

        HAKKARİ

        Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçesinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Valilik kararıyla il merkezi, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullar bir gün boyunca tatil edildiği açıklandı.

        YALOVA

        Yalova Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün olumsuz hava şartları uyarıları nedeniyle tüm il genelinde okullarda eğitime yarın için bir gün ara verildi.

        AFYONKARAHİSAR

        Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerde yarın da okullar tatil edildi.

        KARABÜK

        Karabük'te il genelinde okullar 7 Ocak Çarşamba günü tatil edildi. Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgilere göre, ilimizde bu geceden itibaren aralıklarla yoğun ve etkili kar yağışı olacaktır. Kar yağışıyla birlikte mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık sebebiyle buzlanma ve don olayları da beklenmektedir. Bu sebeple ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları 07 Ocak Çarşamba günü tatil edilmiştir." denildi.

        ISPARTA

        Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Isparta'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Isparta Valiliği'nin gece yarısı aldığı kararla bugün eğitime 1 gün süreyle ara verilirken, Valilik meteorolojik verileri göz önünde bulundurarak okulların yarın da tatil edilmesine karar verdi.

        SİVAS

        Sivas'ta okulların tatil edilmesiyle ilgili Valilik açıklama yaptı. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtilerek, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        SAKARYA

        Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yarın ve perşembe günü eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

        Kentte, bugün de taşımalı eğitim yapan okullar tatil edilmişti.

        BURSA

        Bursa'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bursa Valiliği kentteki tüm ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verdi.Kar yağışı ve tipi Bursa'da yaşamı olumsuz etkiliyor. Bursa Valiliği merkez ve tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitimi yarın bir gün süreyle tatil etti. Bu karar, ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile okul yöneticilerine bildirildi.Bursa'da ilk, orta ve lise olmak üzere bin 490 okulda, toplam 520 bin öğrenci eğitim görüyor.

        ZONGULDAK

        Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda yarın eğitime ara verildiğini söyledi. MeteorolojiMüdürlüğü yetkilileri de kar yağışının yarın etkisini artıracağını belirterek, vatandaşları buzlanmanın yanı sıra don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        KOCAELİ

        Kocaeli Valiliği ile genelinde devam eden yoğun kar yağışı deneniyle yarın da okulların tatil edildiği duyuruldu.Koceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji yetkililerince; 6 Ocak 2015 günü il genelinde akşam saatlerinden itibaren devam eden kar yağışının, 7 Ocak 2015 günü de yoğun bir şekilde devam edeceği, hava sıcaklığının en yüksek sıfır derece olacağı tahmin edilmektedir. Artarak devam eden elverişsiz hava şartlarındaki bu durumun olumsuzluğa ve mağduriyete yol açmaması amacı ile Kocaeli il genelinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde (Rehabilitasyon Merkezleri dahil) 7 Ocak 2015 tarihinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür" denildi.Açıklamada ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacağı bildirildi.

        OSMANİYE

        Sağanak yağmur ve fırtınanın etkili olduğu Osmaniye'de, il genelindeki okullarda bugün eğitime ara verildi. Açıklama; Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sayfasında yer aldı. Açıklamada, "7 Ocak 2015 çarşamba günü oluşacak olumsuz hava şartlarından dolayı il geneli tüm okullarımızda eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

        KONYA

        Konya genelinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam ettiği belirtildi.

        Kar yağışı ve don olayı dolayısıyla il merkezi ve ilçelerin tamamında eğitime bir gün ara verildiği bildirilen açıklamada; kamuda görevli hamileler ve engellilerin de 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        KARS

        Kars'ın Sarıkamış ve Susuz ilçelerinde fırtına ve tipi nedeniyle merkez ile köylerde eğitime bir gün ara verildi.

        Susuz Kaymakamı Musa Evin, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ile bağlı köylerde eğitime 7 Ocak Çarşamba ara verdiklerini söyledi.

        Çoğu öğrencinin okullarına taşımalı sistemle gittiğini ifade eden Evin, "Bunun için riski göze alamadık. Şiddetli fırtına ve tipi nedeniyle okulları yarın tatil ettik" dedi. Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz de hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle dün öğleden sonra başlattıkları kar tatilini bir gün daha uzattıklarını bildirdi.

        Gürbüz, yaptıkları toplantının ardından 7 Ocak Çarşamba ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullar için tatil kararı aldıklarını kaydetti.

        DÜZCE

        Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

        Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim ve öğretime 7 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi.

        Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

        BİLECİK

        Bilecik'te kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Osmaneli ilçesi dışında kent merkezi ve ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime 7 Ocak Çarşamba ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

        Osmaneli ilçesinde ise aynı gün sadece taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime ara verildiği, ilçe merkezinde eğitime devam edileceği ifade edildi.

        Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        ARDAHAN

        Ardahan'da kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi ile Hanak, Çıldır ve Göle ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün verildiğini bildirdi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipinin eğitimi aksattığını belirterek, "İlk olarak Ardahan, yani il merkezine bağlı köylerde tatil kararı aldık ancak hava muhalefetinin arttığını görünce kent merkezi ile Hanak, Çıldır ve Göle ilçelerini de ekledik. Yarın Ardahan ve üç ilçemizin merkez ve köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yapılmayacak" dedi.

        BALIKESİR

        Balıkesir'in Kepsut ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

        Kaymakamlıklarının aldığı kararla olumsuz hava koşulları nedeniyle Kepsut'da ilk ve orta dereceli okullarda, merkez Altıeylül ve Karesi ile Susurluk, Dursunbey, Sındırgı ve Bigadiç ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlarda eğitime 7 Ocak Çarşamba ara verildi.

        GİRESUN

        Giresun'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Alucra, Çamoluk, Dereli, Doğankent ve Güce ilçesinin tamamında, Giresun kent merkezi ile Bulancak ve Yağlıdere ilçelerinin köylerinde, Giresun kent merkezi ile Bulancak, Yağlıdere ilçe merkezlerinde ise taşımalı eğitime dahil okullarda eğitime 7 Ocak Çarşamba, Akkurt ve Şebinkarahisar'da ise 7-8 Ocak tarihlerinde ara verildiğini belirtti.

        BURDUR

        Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda 7 Ocak Çarşamba eğitime ara verildiğini bildirdi.

        KÜTAHYA

        Kütahya kent merkezi il bazı ilçelerde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar ile birleştirilmiş sınıflı köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.

        Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İşitme Engelliler Merkezi'nde köyden taşınan öğrenciler ile birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarında eğitime 7 Ocak Çarşamba ara verildiği bildirildi. Öte yandan, Simav ilçesinde ise tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği duyuruldu.

        MALATYA

        Pütürge, Doğanyol, Kale ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, Arapgir ilçesinde ise yatılı bölge okulları dışındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

        Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Pütürge, Doğanyol, Kale ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, Arapgir ilçesinde ise yatılı bölge okulları dışındaki okullar 7 Ocak Çarşamba tatil edildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ