Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: İnsanlığa karşı suç işliyorlar

        HABERTURK.COM

        Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Habertürk TV'de Belkıs Kılıçkaya'ya önemli açıklamalarda bulundu. Paris'te yaşanan terör olaylarına ilişkin konuşan Çelik, "Bu kişiler insanlığa karşı suç işledikleri gibi Müslümalara karşı da suç işliyorlar" dedi.

        FRANSA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

        Bakan Çelik, "Bu eylemi gerçeleştiren kişilerin, kendilerine, Müslüman demesi Müslümanları kesinlikle suçlu kılmaz. Bu kişiler insanlığa karşı suç işledikleri gibi Müslümalara karşı da suç işliyorlar" dedi.

        "Batı terörle mücadelesini İslam dünyası ile birlikte yürütmeli" diyen Çelik, ayrca şunları söyledi; "İnsanlığa karşı İslam'ın adını kullanarak bu katliamları yapan IŞİD ve El Kaide gibi örgütlerin bu eylemleri hem insanlık adına hem de 1400 yıllık İslam tarihi adına büyük felaketlerden birisidir"

        Kendi dışındaki tüm yorumları kökten redden her hareket tehdittir diyen Ömer Çelik, " Bu örgütler insan kaçakçılığı yapıyor ayrıca bu örgütleri başka devletlere karşı kullanmak isteyen diğer devletler, bu örgütlere destek veriyor" dedi.

        PARALEL YAPI

        Paralel yapının bir milli güvenlik problemi olduğunu söyleyen, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik sözlerine şöyle devam etti, "Bu yapı devleti ele geçirmeye çalışmış, iş dünyasını ele geçirmeye çalışmış, bununla da yetinmemiş, Türkiye'de ne kadar yapı varsa ele geçirmeye çalışmıştır"

        Bakan Çelik, "Paralel yapı, Cumhuriyet tarihi boyunca karşılaştığımız en büyük tehditlerindenbiri, gerek ahlaki gerek siyasi, gerek de güvenlik olarak en büyük tehditlerden biridir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ