Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Polisten Elif Sultan Kalsen operasyonu

        Nihat ULUDAĞ - Mesut TURAN / HABERTÜRK

        İstanbul Polisi, Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırının ardından eylem hazırlığında olduğu öne sürülen Elif Sultan Kalsen'in peşinde. Bahçelievler ve Eyüp'te 2 ayrı adrese eş zamanlı baskın yayan polis, Kalsen'i bulamadı.

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKPC terör örgütü üyesi Elif Sultan Kalsen'in "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Terör Polisi, Elif Sultan Kalsen'i yakalamak için art arda operasyonlar düzenliyor. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Kalsen'in gitme ihtimali olduğu tespit edilen Bahçelievler ve Eyüp'te iki ayrı adrese de dün sabah 'şafak vakti' eş zamanlı baskın yapıldı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiği operasyondaki adreslerden biri olan Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi Çelik Hançer Sokak'taki apartman dairesinde yaklaşık bir saat arama yapıldı. Her iki adreste de Elif Sultan Kalsen bulunamadı.

        ADINI DHKP-C AÇIKLAMIŞTI

        Sultanahmet'te bulunan Turizm Şube Müdürlüğ'ne yönelik yapılan bombalı saldırının ardından terör örgütü DHKP-C olayı üstlenmiş ve ölen bombacının Elif Sultan Kalsen olduğunu açıklamıştı. Ancak bombalı saldırganın Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı Diana Ramazova olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine örgüt, açıklamasını geri çekerek, özür dilemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ