Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Habertürk TV'den Aysun Torun'a önemli açıklamalarda bulundu

        AYSUN TORUN/HABERTÜRK / ANKARA

        7 Haziran seçimlerine yaklaşık 6 ay var. Ancak partiler çalışmaya başladı. AK Parti'nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop da hazırlıklarını Habertürk Televizyonu'ndan Aysun Torun'a anlattı.

        Milletvekilleri listesi hazırlanırken Saray'ın etkisi olur mu?

        Elbette olur. Tabii ki kurucu genel başkanımız onunla dostlukları olanlar birlikte çalışmış yol arkadaşları var, ben de onunla birlikte çalışmaya başladım. Sonuç itibariyle Başbakanımız başta olmak üzere herkesin Cumhurbaşkanımızla hukuku var. İllede Cumhurbaşkanlığı Saray'ında bir liste hazırlanmasına gerek yok. Bu ilişkilerin devamlı olduğu, sürdüğü de herkesin bilgisi dahilinde. Etkisi olur mu sorusu bence lüzumsuz bir soru. Muhakkak ki etkisi olacaktır. O konuda bir sıkıntı olmayacak, bekleyenler varsa ümitlenmesin.

        MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNDE SÜRPRİZ OLACAK MI?

        Bu seçimde de başörtülü milletvakili adaylarımız olacak tabii ki..Başörtülü olarak teşkilatlarımızda görev yapan çok iyi yetişmiş kalitelikardeşlerimiz var.Belki bunlar kamuoyunun yeni tanıyacağı isimler olarak öneçıkacak.

        SÜMEYYE ERDOĞAN ADAY OLUR MU?

        Sümeyye Hanım bizim faaliyetlerimizde sürekli bulunan bir isim. Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde de bir çok faaliyete katıldı. Düşünüyorsa elbette olur niye olmasın.

        ADAY BELİRLENİRKEN PARALEL YAPI KIRMIZI ÇİZGİ Mİ?

        Önemli bir kriter olacağını söyleyebiliriz. One minute'ten sonra başlayan bir süreçti, Recep Tayyip Erdoğan'ı siyaset dışı bırakma süreci. Türkiye'deki taşeronu ise paralel yapı. Böyle bir konuda bizimle siyaset yapacak olanların belli hassasiyete sahip olmaları gerekmektedir.

        AK PARTİ'DEÇALIŞMALAR ÇOKTAN BAŞLADI

        Şu ana kadar 38 ilde 504 ilçede 2503 kişiye eğitim verildi. Milletvekillerinin de karneleri çıkarılmaya başlandı.Kim Meclis'te hangi çalışmalara katıldı, partiye ne kadar katkı sağladı. Hepsi raporlaştırılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ