Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kısa mesafe almayan taksiciye ‘uyarı’ var!, İstanbul'da Ulaşım, Taksi İle Ulaşım, İstanbul'da Taksiciler

        HT GAZETE

        Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, İstanbul’da taksicilere yönelik şikâyetlerin başında, kısa mesafede yolcu alınmamasının geldiğini belirterek, “İstanbul’daki taksiciler, müşteri seçiyor. Çünkü müşteri sayısı fazla. Plaka sayısı artırılırsa taksicilerin müşteri seçme tercihi ortadan kalkacak” dedi. Uzun yıllardır taksi plakasının bir yatırım aracı olarak kullanıldığını anlatan Deniz, “Dünyayı biliyoruz. Hiçbir memlekette taksi plakası yatırım aracı olarak kullanılmaz, elden ele satılmaz ve her yıl prim yapmaz. Ama ne yazık ki İstanbul’da böyle” ifadelerini kullandı.

        RANT SEKTÖRÜNE DÖNDÜ

        Deniz, “Taksicilik, rant sağlanan bir sektöre dönüşmüş. Bize ulaşan şikâyetlerde mesafe gözeterek yolcu almamak, küfürlü konuşmalar, sigara içilmesi gibi durumlar var. Bahçıvan olmak için eğitim alınıyor. Ama İstanbul’da isteyen herkes taksi şoförü olabiliyor. Büyükşehir Belediyesi bu konuda devreye girmeli” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ