Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim Dayanışması, Ali İsmail Korkmaz davası için yola çıktı, Kayseri, Gezi olayları, Gezi Parkı, Cizre, Taksim Dayanışması Genel Sekreteri Mücella Yapıcı

        Taksim Dayanışması üyeleri, yarın Kayseri'de görülecek olan Ali İsmail Korkmaz Davası'nın duruşmasına katılmak için 2 otobüsle İstanbul'dan yola çıktı.

        Taksim Dayanışması üyesi grup, Galatasaray Lisesi önünde saat 19.30'da bir araya gelerek, Kayseri'ye gitmek için yola çıkmadan önce basın açıklaması yaptı. Ellerinde, Gezi olaylarında ve Cizre'de ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan grup, "Ölenlerin suçlu, katillerin meşru görüldüğü bir ülkede yaşamak istemiyoruz yazılı pankart açtı.

        Grup adına basın açıklaması yapan Taksim Dayanışması Genel Sekreteri Mücella Yapıcı şunları söyledi

        "Gezi Parkı'nda 3-5 ağacın peşine düştüğümüz günlerden bugüne rant ve siyasi ikbal için kentlerin yaşam alanlarına kıyanların, demokratik ve adil bir dünya talebini seslendirenlere karşı ülkenin dört bir yanında biber gazları ve mermilerle yanıt verdiklerine şahit olduk. Ancak bütün bu zulme ve baskıya rağmen, kent ve doğa hırsızlarının karşısında, doğayı, eşitliği, paylaşmayı, dayanışmayı ve hepsinden önemlisi özgür yaşamı savunanların onurlu inadı her yerden yeşeriyor. Polis olmadan, biber gazı sıkmadan, hukuksuzluk, keyfilik yapmadan, kuytuda beklemeden, sinsilik yapmadan yaşam alanlarımızı yağmalamaya kalkışmadıklarını görüyoruz. Herkesi korkutarak ve her yerde korkuyu yayarak bu rant sistemini sürdürübileceklerine inanıyorlar. Bu nedenle, 15 yaşında, 14 yaşında, 12 yaşında çocuk ölümleri kaplıyor 'devlet dersinden' dışarı çıkan haberlerin manşetlerini. Katillere değil, ölenlere ve yakınlarına davalar açarak korkuyu yaymayı marifet biliyorlar.

        Gezi'de yitirdiğimiz canların katillerinin ve azmettiricilerinin, emniyet müdürlerinin, valilerinin, içişleri bakanlarının, emri ben verdim diyerek polisin gençlerin bedenleri üzerinde destan yazmasına yol açanların hangi mevki, hangi makam, hangi sarayda oturuyor olurlarsa olsunlar; sadece hırsızlıktan değil, masum gençlerin ve çocukların katlinden dolayı da yargılanması için, vicdanımızı alıp yola çıkıyoruz.

        Bu çocuklar bizim, bu ülke bizim diye haykırmak, gençleri öldüren anlayışa, çocuk katline cevaz veren gidişata, bu cinayetleri daha da artıracak 'İç Güvenlik Reformu' denen yargısız infaz yasasına geçit vermemek, kararlı, direngen ve barışçıl tutumumuzla bir kez daha 'Buradayız' diye seslenmek için; Gezi'nin kararlılığıyla yitirilen tüm canların davalarına sahip çıktığımızı bir kez daha haykırıyor, Ali İsmail Korkmaz Davası için yola çıkıyoruz.

        Uğurlamaya, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da katıldı.

        Basın açıklamasının ardından, grup üyeleri otobüslere binmek için Galatasaray Meydanı'ndan Tepebaşı'na yürüdü. Taksim Dayanışması üyeleri, yarın sabah saat 09.30'da Kayseri'de yapılacak duruşmaya katılmak üzere, kendilerini bekleyen iki otobüse binerek yola çıktı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ