Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç gündeme dair açıklamalarda bulundu CHP'li Koç: Sağlam bir irade değil bu, korkak, kaçak, kirli bir irade

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis'teki Yüce Divan oylamasına ilişkin, "Bu sonuçlar AKP gemisinin çoktan su almaya başladığını da ortaya koyan bir siyasi yorum getirmemizi gerekli kılıyor. AKP'nin artık kaybetmekte olan bir yapı olduğu dün gece bizzat tescil edilmiştir" dedi.

        CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

        Koç, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmeme kararına değinen Koç, dün gece TBMM'de malum bir sonucun ortaya çıktığını ancak oyların dağılımının ise ciddi bir siyasi tartışma süreci yaşatacağını söyledi.

        Dün akşam hukukun, yasaların ve vicdanların ayaklar altına alındığı bir Meclis gecesine tanık olduklarını öne süren Koç, "Millet egemenliğini temsil eden TBMM iradesine de 'yolsuzları aklayın, paraları sıfırlayın' talimatını veren irade el koydu, bu irade kendisini gazetelere verdirdiği reklamlarda 'sağlam irade' olarak tarif ediyor. Sağlam bir irade değil bu, korkak, kaçak, kirli bir irade" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ