Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Komutanlara da ‘MİT zırhı’ geliyor “Askeri Hâkimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” askeri yargı ile ilgili bir dizi önemli değişikliği içeriyor

        Murat GÜRGEN/ANKARA

        “Askeri Hâkimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” askeri yargı ile ilgili bir dizi önemli değişikliği içeriyor. Tasarıda yer alan düzenlemelerden bazıları şöyle:

        ASKERİ ‘HSYK’ KURULUYOR: Askeri hâkimlerin disiplin ve birinci sınıfa ayrılma işlemlerini kurul yapacak. Kurul Milli Savunma Bakanı ile bakan teklifi ve Başbakan onayıyla birinci sınıf hâkimler arasından seçilen 4 üyeden oluşacak. Kurula, bakan başkanlık edecek.

        SORUŞTURMA ZIRHI: MİT personeli için uygulamaya konan ‘soruşturma zırhı’ düzenlemesi komutanlara da uyarlanacak. Komutanlar hakkında soruşturma açılabilmesi için Başbakan ve ilgili bakanların izni gerekecek.

        KUVVET AYRIMI SONA ERECEK: Askeri mahkemeler komutanlık teşkilatından çıkarılacak ve bulunduğu yerin adıyla anılacak. Askeri mahkeme ve savcılıklar tek bir kuvvet yerine farklı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ