Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İnternetten ulaştığı asker arkadaşını dolandırdı

        Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde oturan Mustafa Aydın, facebook üzerinden ulaştığı askerlik arkadaşı Mustafa Kemal Sertan ile bu kişinin iş arkadaşı Ali Öğüt'ü, iddiaya göre, elinde yüklü miktarda Fransız Frangı bulunduğunu ancak bozduramadığını, değerinin altında verebileceğini söyleyerek 45 bin lira dolandırdı. Polis tarafından yakalanan Aydın ile suç ortağı olduğu ileri sürülen Erşen Evranlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Sultanhisar İlçesi Atça Mahallesi'nde oturan 32 yaşındaki Mustafa Aydın, aynı yaştaki, askerlik arkadaşı İzmirli Mustafa Kemal Sertan ile sosyal paylaşım sitesi facebook aracılığıyla iletişim kurdu. Aydın, iddiaya göre, arkadaşı 35 yaşındaki Erşen Evrenlı ile ellerinde 110 bin Fransız Frangı'nın bulunduğunu, ancak bozduramadıklarını, isterse değerinin altında verebileceklerini söyledi. Paraların fotoğrafını internet ortamında gören Sertan, teklifi kabul ederek 45 bin lira karşılığında anlaştı. Konuyu iş arkadaşı Ali Öğüt'e anlatan Sertan, iddiaya göre, 110 bin Fransız Frangı karşılığında 45 bin lirayı Aydın ve Evranlı'ya gönderdi. Kendilerine 110 bin Fransız Frangı teslim edilmeyen, parayı gönderdikleri bu iki kişiye de ulaşamayan Sertan ve Öğüt, polise başvurdu.

        İhbar üzerine çalışma başlatan polis, Mustafa Aydın'ı evinde Erşen Evranlı'yı da sokakta kovalamaca sonucu yakaladı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 5 bin lira nakit para ele geçirilirken Franklar ise bulunamadı.

        Emniyetteki sorgularında, gerçekte ellerinde Fransız Frangı olmadığını söyleyen şüphelilerin, suçlamayı kabul ettikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ