Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM Genel Kurulunda görüşmeler tamamlandı, TBMM Genel Kurulu'nda, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı

        Tasarının maddeleri, oylamaları tamamlanarak kabul edildi, ancak tümünün oylamasında karar yeter sayısı bulunamayınca tümü kabul edilmedi.

        Tasarının 4 maddesi üzerinde verilen önergeler benimsendi.

        Buna göre, ıslah amaçlı yetiştiriciliği birliği yönetim kurulu üyesi seçilebilmek için, "nitelikli cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı" suçlarından mahkum olmama şartı da aranacak. Birlik genel kurulunun olağan toplantısı dört yılda bir, mali toplantısı ise iki yılda bir yapılacak.

        Bakanlık, birlikleri ve merkez birliklerini idari, mali, hukuki ve teknik yönler ile hayvan sağlığı yönünden, bakanlık müfettiş ve kontrolörleri aracılığıyla denetleyecek. Birlikler, 9 ay içinde, merkez birlikleri ise 12 ay içinde ana sözleşmelerini yönetmelikle uyumlu hale getirmedikleri taktirde kendiliğinden dağılmış sayılacak.

        TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tasarının tümünün oylamasında karar yeter sayısı bulunamayınca, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ