Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Erdoğan'ı ceza mahkemesine taşıyacaklar" Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'tan çarpıcı açıklamalar: Paralel yapı Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Uluslararası Ceza Mahkemesine taşıyacak, hedefleri bu

        Birlik VakfıAnkara Şubesi'nde düzenlenen "Yeni Anayasa Yeni Türkiye" konulu konferansta konuşanAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Anayasa ve Paralel yapıya yönelik açıkmalarda bulundu. Şentop, "Ne kadar değişiklik yapılırsa yapılsın Anayasa'yla ilgili sorun çözülmez. Mevcut Anayasa ruhunu teslim etmedikçe Türkiye'nin anayasayla ilgili problemini çözmek mümkün değil" dedi.

        'AYM, RUH ÇAĞIRICISI'

        - Anayasa Mahkemesi işte, ruh çağırıcısıdır. Çağırıyor işte Turgut Özal aday oldu, ne dersin 101 nasıl uygulayalım? 'Okuduğunuz gibi uygulayın' diyor ruh. Demirel aday oldu, 'okudunuz gibi uygulayın'. Sezer aday oldu, 'okuduğunuz gibi uygulayın.' Abdullah Gül aday oldu, 'haa o zaman yeninden bir bakalım şuna' diye 367 kararını Anayasa Mahkememiz çıkartıyor.

        YENİ TÜRKİYE'NİN ÖTEKİ YÜZÜ YENİ ANAYASA

        -Ak Parti'nin "Yeni Türkiye" ile kastettiği yeni anayasa. Yeni Türkiye madalyonun bir yüzü, yeni anayasa da diğer yüzü.Egemenliğin kullanım hakkı sadece milletten alınacak, anayasa sadece bunun şeklini tanzim edebilir. Anayasa milletin yerine geçerek bir iktidar dağıtım merkezi haline dönüştürülemez.

        -Yeni Türkiye, yeni anayasa meselesi önemli bir konu olarak kalacak. Bunun böyle olmasının da hayırlı olacağını düşünüyorum. Bu tartışmalar vesilesiyle Türkiye demokrasiyi gerçek manada anayasa ve hukuk devletini tartışabilecek, öğrenebilecek hatta daha sonra geleneklerle yaşatabilecek noktaya gelecek.

        YA KONTROL ET YA DEVRE DIŞI BIRAK

        - Paralel yapı 17-25 Aralık operasyonlarının ardından daha başka planları da hayata geçirmeyi amaçladı. Burada asıl hedef Recep Tayyip Erdoğan'dı. Tayyip Erdoğan siyasette devre dışı bırakılacak, mümkünse AK Parti kontrol edilecek, edilemezse AK Parti de devre dışı bırakılacaktı. Türkiye'yi yine yönetilebilir, dışarıdan kontrol edilebilir bir Türkiye'ye dönüştürülecekti.

        -Buradaki mesele bir uluslararası projenin taşeronluğunun üstlenilmesidir. Siz, Başbakan, Genelkurmay Başkan, MİT Müsteşarı gibi üst düzeydeki yöneticilerin telefonlarını niye dinliyorsunuz? Bütün bunların hepsi bir proje. Bu projeyle bir dosya hazırlamak istiyorlar, bu dosyayla Türkiye'yi terör örgütleriyle ilişkilendirilerek, Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Uluslararası Ceza Mahkemesine taşıyacaklar, hedefleri bu. Buna kilitlenmişler.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ