Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu yine rezil oldu Erdoğan'dan 'montaj kitap' eleştirisi

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu eleştiri yağmuruna tuttu. Erdoğan, "Ana muhalefetin genel başkanı meseleyi anlamadan bilmeden oralarda dağıttığım hediyelerin ne olduğunu bilmeden yalan yanlış ifade ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına saygısızlık yaptı ve yine rezil oldu. Kılavuzu karga olanın gerisini söylememe gerek yok. Ana muhalefetin genel başkanı bu montajı gerçek sanarak kullanıyor. Sonunda kendisi küçük düştü. Rezil oldu." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        "TEHDİTLERE RAĞMEN KORKMADAN GİTTİK"

        Farklı cumhurbaşkanı olacağımı söylemiştim. Milleti ilgilendiren her meselenin takipçisi olacağımı söylemiştim. 5 ay içinde 16 ülkeye resmi ziyaretlerde bulundum. 5 ay içinde çıkarılan onlarca kanunu onayladık, şehirlerimize ziyaretlerimiz oldu, çok sayıda toplantıya katıldık. Ara vermeden durmak yok yola devam dedik. Bizim 2023 hedeflerimiz var onun için her türlü gayreti, emeği ortaya koyacağız. Türkiye emin ellerdedir. Sağlam zeminde geleceğe ilerliyor. Geçen hafta Afrika'nın üç ülkesine resmi ziyaretlerde bulunduk. Geniş heyet vardı. Üç ülkede temaslarda bulunduk. Pazar Somali'deydik. Güvenlik sorunlarına, tehditlere rağmen, bombalı saldırıya rağmen biz çekinmeden, korkmadan Somali'ye gittik. Orada programımızı uyguladık.Bazı siyasi partilerin başkanları bize Somali'de ne işiniz var diyor. Biz 81 vilayetimizde 78 milyon vatandaşımız ile ilgileniyoruz. Biz onlar gibi küçük düşünmüyoruz. Kimsenin el uzatmadığı Türkiye'den başka kimsenin gitmediği, herkesin kendi kaderine terk ettiği Somali'ye biz sahip çıktık. Neden? Somali bize emanettir. Ecdadımız oralarda hüküm sürdü.

        “REZİL OLDU”

        Ana muhalefetin genel başkanı meseleyi anlamadan bilmeden, oralarda dağıttığım hediyelerin ne olduğunu bilmeden yalan yanlış ifade ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına saygısızlık yaptı yine rezil oldu. Kılavuzu karga olanın gerisini söylememe gerek yok.

        “KÜÇÜK DÜŞTÜ”

        Biz çocuklara boyama kitapçığı dağıtıyoruz o mu anlamıyor ona bu aklı verenler kimlerse onu bu yanlışlığın içine sokuyorlar. Siyasetteki kullandığı argümanlar böyle montaja dayalı,çirkin yalan yanlış. Hadi onlar şuursuz edepsiz ana muhalefetin genel başkanı bu montajı gerçek sanarak ahlak dışı montajı kullanıyor. Sonunda kendisi küçük düştü. Rezil oldu.

        “BUNLARIN KILAVUZU PARALEL YAPI”

        Hatırlarsanız daha öncede 2011’de Somali’ye gittiğimde 'Bende gideceğim' demişti sonra Kenya’dan döndü geldi. Bunların işi montaj, şantaj. Bunların kılavuzu paralel yapı. El ele kol kola şimdi montaj sanatını öğrendiler bunu uyguladılar.

        "DÜN SANATÇILAR ZİYARETİME GELMİŞLERDİ"

        Dün sanatçılar ziyaretime gelmişlerdi. Onlar da 'Bu kadar enerjiyi nasıl buluyorsunuz' dediler. Onlara da aynı şeyi söyledim. 'Aşkıyla çalışan yorulmaz' Biz milletimiz için aşkla çalışıyoruz. Son nefesimize kadar yorgunluk tanımayacağız.

        "BAŞARAMADIK"

        7 Haziran’daki seçimlerin önemli yanı 2023... 2023 hedeflerine giderken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hatırlıyorsanız bir şey söylemiştim Yeni Türkiye. Bir de yeni kalan bir şey vardı. Başaramadık. Yeni anayasa. Yeni Türkiye yeni anayasa için iradenizi tam olarak ortaya koymalısınız. İnanıyorum ki ki gerekli olan tavrı koyacak yeni anayasayı kuracak olan gücü ortaya koyacak ve yeni Türkiye’nin temellerini atacaksınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ